vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

OUG pe referendum, adoptată de Guvern

Guvernul va adopta miercuri o ordonanţă de urgenţă care vizează legislaţia electorală, în contextul în care AEP a solicitat unele modificări pentru referendumul din 26 mai şi pentru europarlamentare, deşi acest punct nu figurează pe ordinea de zi anunţată marţi de Executiv, scrie Mediafax.

Potrivit declaraţiei premierului Viorica Dăncilă, Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă care prevede că autorităţile publice au obligaţia de a nu se pronunţa în campania pentru referendum sau pentru alegerile electorale în favoarea sau defavoarea subiectului.
Întrebată cu privire la unele prevederi legate de interdicţia autorităţilor publice, inclusiv preşedinte, de a se implica în campanie pentru referendum, Dăncilă a spus: „Eu nu am văzut textul, acum iau fiecare act normativ şi vedem care e forma finală. Actul normativ trebuie adoptat mâine în şedinţa de guvern”.

AEP a publicat o propunere de modificare, prin OUG, a legislaţiei electorale care să fie aplicată la alegerile europarlamentare şi referendumul pe Justiţie din 26 mai. Autoritatea propune validarea referendumului prin opţiunile valide ale alegătorilor înscrişi în Registrul electoral la data votării, potrivit documentului pus în dezbatere publică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Referendumul pe justiţie va avea loc pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Politica