vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pentru sănătate, păstrează mâinile curate!

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinti, în colaborare cu Spitalul Judetean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, au marcat pe 5 mai, campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”.

Iniţiativa anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” este parte a efortului major global coordonat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care îndrumă profesioniştii din domeniul sănătăţii să-şi îmbunătăţească igiena mâinilor şi să sprijine astfel prevenirea infecţiilor asociate asistenței medicale (IAAM).

În acest an, tema campaniei este: Îngrijirea curată pentru toți – este în mâinile voastre.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fiecare zi, IAAM duc la spitalizare prelungită, dizabilitate de durată mai mare, creșterea rezistenței microorganismelor la antibiotice, costuri suplimentare masive pentru sistemele de sănătate, costuri mari pentru pacienți și familiile aparținătoare și decese care puteau fi evitate.

Multe măsuri de prevenire și control al infecțiilor ( inclusiv igiena mâinilor) sunt simple, ieftine și eficiente, dar aceste măsuri presupun responsabilitatea personalului medico-sanitar și schimbări de comportament”, conform DSP Mehedinţi.

Politica