vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile n-au avut vacanță în aceste zile. Sute de gorjeni au sunat la 112

După ce au mâncat și au băut prea mult, sute de gorjeni au sunat la 112 și au chemat ambulanța. Peste 400 de medici au intervenit în județul Gorj, însă nelipsiți au fost și pompierii care au fost sesizați pentru incendii sau accidente. Au fost de trei ori mai puține față de anii trecuți.

„Serviciul de Ambulanță asigură permanență. Îndeosebi, în perioada sărbătorilor, noi suplimentăm echipajele pentru eventuale solicitări în plus. În perioada 26 aprilie – 30 aprilie, au fost 364 de solicitări. Pentru solicitările mai importante, de exemplu, pentru colică abdominală, 22 de solicitări, pentru stare de ebrietate 14. În noaptea de Înviere, au fost 29 de intervenții. În comparație cu anul trecut, au fost de trei ori mai puține solicitări”, a declarat Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Nici pompierii nu au stat deloc și au avut peste 50 de intervenții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În ultimele trei zile, instituția noastră a intervenit la peste 50 de intervenții, marea majoritate a acestora reprezentând intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat. Au existat și situații de urgență generate de incendii, precum și accidente rutiere soldate cu victime, iar, împreună cu celelalte instituții care au atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, am gestionat aceste situații neplăcute și i-am ajutat pe oameni”, a precizat Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

Politica