joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maratonul Olteniei: povestea cauzelor sociale continuă și după trecerea liniei de finish

La opt luni de la cea de-a VI-a editie a Maratonului Olteniei, un eveniment sportiv dedicat iubitorilor de MTB si Trail Run, energia celor 670 de concurenti si 120 de voluntari continua sa schimbe in bine comunitatea locala din judetele Dolj si Valcea. Cei 19 000 de euro, suma colectata din inscrieri si dublata de CEZ Romania pentru a sustine trei cauze sociale din zona Olteniei, s-au transformat in #energiepentrubine.

Linia de finish a Maratonului Olteniei – editia 2018 a insemnat un nou inceput si startul unei curse de fapte bune pentru fiecare dintre cauzele sociale sustinute de eveniment:

6 650 euro au fost directionati catre Fundatia World Vision Romania pentru programul „Paine si Maine” – servicii de tip afterschool in comunitatile cu risc ridicat de saracie si vulnerabilitate;

Policlinica Buna Vestire Craiova

5 510 euro catre programul de sprijin psiho-social pentru copiii bolnavi de cancer, implementat de Asociatia Little People Romania;

6 840 euro pentru dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Valcea cu un echipament medical AccuVein, cu sprijinul Crucea Rosie Valcea. Totodata, Grupul CEZ in Romania a sprijinit Crucea Rosie Valcea cu seturi de oxigen stationar, respectiv portabil, masca CPR, masca oxigen adulti/ pediatrica, saltea de transfer, set balon ventilatie adulti/ copii, set aspiratie, geanta medicala, aspirator, solutii sterisol si isorapid.

Povestea cauzelor sociale MO 2018 continua

Grupul CEZ in Romania si-a propus sa le multumeasca concurentilor, partenerilor si voluntarilor care au contribuit la succesul Maratonului Olteniei editia 2018, prin realizarea unui proiect fotografic care sa ilustreze impactul pe care energia lor il are in continuare in comunitate:

O sansa la educatie oferita copiilor din medii rurale defavorizate

Cei 670 de concurenti si 120 de voluntari cu #bunatateaingene, alaturi de CEZ Romania, au devenit in scurt timp de la incheierea evenimentului Maratonul Olteniei 2018, responsabili pentru crearea conditiilor propice educatiei de calitate pentru 365 de copii din sase unitati de invatamant din judetul Valcea (Scolile Gimnaziale Genuneni, Daesti, Scundu, Sirineasa, Stoilesti si Ursi).

Scolile au fost dotate cu piese de mobilier si echipamente pentru derularea normala a activitatii educationale: table magnetice, microsistem audio, videoproiector, ecran de proiectie, imprimante, laptop, jocuri educative si materiale de papetarie.

In cadrul programului „Paine si Maine”, copiii au beneficiat de peste 22.000 de mese calde si peste 45.600 ore de afterschool.

Suntem alaturi de copiii bolnavi de cancer

In ceea ce priveste donatia acordata de Grupul CEZ in Romania programului de sprijin psiho-social derulat de Little People, suma de 5 510 euro s-a materializat in sustinerea participarii tinerilor supravietuitori de cancer din zona Olteniei la Gala de Craciun Temerarii, la organizarea Intalnirii Nationale a Voluntarilor din Domeniul Oncopediatriei, dar si pentru sprijinirea unor activitati in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

Micutii beneficiari ai programului de sprijin psiho-social Little People au parte de activitati terapeutice si jocuri menite sa-i familiarizeze cu procedurile medicale si sa-i incurajeze sa-si invinga temerile si sa se bucure de copilarie.

Imbunatatim conditiile actului medical, prin tehnologie

Din 2019, peste 30 000 de pacienti ai Spitalului de Urgenta Valcea pot beneficia de dispozitivul AccuVein care aduce beneficii imediate in diminuarea disconfortului creat de reperarea venelor pacientilor.

Pe baza sistemului infrarosu, echipamentul medical indica amplasarea venei, fiind adecvat pentru vizualizarea venelor periferice in cazul unor proceduri medicale precum punctia venoasa.

Maratonul Olteniei – marca CEZ Romania, un eveniment in care sportul este mai mult decat ambasadorul unei vieti sanatoase, devenind un promotor al implicarii in viata comunitatii locale

Fiecare editie a Maratonului Olteniei si-a propus sa raspunda nevoilor comunitatii locale din aria operationala a Grupului CEZ in Romania.

In editia 2017, Grupul CEZ in Romania a directionat 15 000 de euro pentru achizitionarea de echipamente medicale care sprijina activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine Valcea si asigura necesarul de unitati de sange si componente sanguine spitalelor din judetul Valcea.

In 2019, Maratonul Olteniei va pune Municipiul Ramnicu Valcea pe harta marilor competitii de MTB si alergare montana, pentru al saptelea an consecutiv.

In perioada 31 august – 1 septembrie 2019, iubitorii de sport in aer liber sunt asteptati la linia de start din Parcul Zavoi, locul din care an de an comunitatea Maratonul Olteniei duce povestea mai departe.

Grupul CEZ in Romania, prin intermediul platformei „Energie pentru Bine”, sustine dezvoltarea comunitatilor din aria sa de dezvoltare si promoveaza un stil de viata sanatos.

Directia Comunicare si Marketing

CEZ Romania

Politica