duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tudorel Toader: Voinţa premierului este decisivă, o voi respecta

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că premierul Viorica Dăncilă i-a transmis că îi cere „să aprecieze” cu privire la demisie, ministrul subliniind că Guvernul aparţine premierului şi că voinţa acestuia este decisivă şi o va respecta, srie Mediafax.

„Îi voi da un telefon (premierului, n.r.) în prealabil şi sigur voi merge. La momentul în care am stabilit că voi merge la 9.30, înţeleg că nu era trimisă la Cotroceni. Am văzut şi eu, mă rog, aşa, exprimări diferite. Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi îmi comunicaţi.

Dacă a trimis la Cotroceni (revocarea,n.r.), sigur că demisia mea rămâne fără obiect. Există Constituţia, există o decizie a CCR, care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire şi revocare a unui ministru. Guvernul îi aparţine primului ministru, nici preşedintelui, nici Parlamentului. Voinţa primului ministru este decisivă şi o voi respecta”, a declarat ministrul Justiției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toader a mai subliniat că este mulţumit de experienţa dobândită în cadrul Ministerului.

Guvernul a transmis oficial că premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seara preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaţilor, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaţilor, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat după şedinţa CEx al PSD că îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis şi speră ca acesta să înţeleagă că este vorba despre o decizie politică în ceea ce priveşte portofoliul de la Ministerul Justiției.

Politica