sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Piaţa de miei, tot la Chiriac, de luni

Începând de luni, 22 aprilie, craiovenii vor putea cumpăra miei din Piaţa Chiriac, singurul loc ce va fi autorizat pentru sacrificarea mieilor. Piaţa ar urma să fie deschisă de luni până sâmbătă.
Inspectorii sanitar-veterinari vor fi prezenţi la faţa locului, după cum a precizat, miercuri, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj, Costică Retea.
„De luni, vom participa activ la centrul de sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac. Avem program de la ora 7 până la ora 17, dar dacă sunt sacrificări se va prelungi”, a afirmat Retea.
Anul trecut de Paşte, în Piaţa Chiriac, mieii s-au vândut, în primele zile, cu 13-14 lei pe kilogram. În ultimele zile însă, în apropiere de Paşte, preţul a scăzut la 9 -10 lei, pe kilogram.
Pe de altă parte, DSVSA face verificări intense în această perioadă.
„Sunt controale în toate târgurile de pe raza judeţului Dolj vizavi de comercializarea produselor de origine animală, a mieilor. Tot în această perioadă am făcut controale în domeniul siguranţei alimentelor de origine non-animală: legume, fructe din import şi schimb intracomunitar. Am lucrat împreună cu serviciul antifraudă şi protecţia consumatorilor. Au fost controlate 15 TIR-uri cu ceapă, cartofi, portocale, kiwi, varză. Au existat neconformități, fiind aplicate două sancțiuni în valoare de 11.000 de lei și am dat și avertismente. Am recoltat și probe de la cartof acolo unde nu am găsit certificate de analiză. Această activitate continuă”, a mai precizat directorul adjunct al DSVSA Dolj.

spot_img
spot_img

Politica