duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Hematologia Craiova rămâne funcţională. Ministerul Sănătăţii a dat termen pentru rezolvarea problemelor “majore” constatate

Reprezentanţii Spitalului “Filantropia” din Craiova au termen o lună să rezolve problema de la Hematologie, secţie care îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii. Ministrul Sănătăţii a găsit şi un “ţap ispăşitor”. Sorina Pintea a propus ca directorul de îngrijiri să fie demis.

Situaţia de la Hematologia Craiova a ajuns în atenţia ministrului Sănătăţii, după ce o pacientă a publicat imagini din această secţie. Clădirea este una veche, cu pereţi şi podele deteriorate. Mai multe geamuri au fost sparte, în locul unora dintre ele fiind amplasate cartoane.

Din păcate, nu am reuşit noi să ajungem în toate spitalele din ţară, iar, pe de altă parte, am avut în această perioadă controlul încrucişat, care, de altfel, a fost şi la Ploieşti. (…) Prin urmare, vedem acum cu adevărat ce se întâmplă în unele spitale şi, bineînţeles, că vom lua măsurile cele mai drastice. Am văzut şi eu imaginile (…) şi nu numai. Inspecţia va merge la Craiova”, spunea, miercuri, Sorina Pintea.

Zis şi făcut. O echipă de inspecţie a Ministerului Sănătăţii s-a deplasat la Clinica de Hematologie din Craiova pentru a verifica situaţia reclamată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a informat următoarele: “Clinica de Hematologie din Craiova are termen o lună de zile să remedieze neconformităţile majore constatate. Doamna ministru Sorina Pintea a discutat cu autorităţile locale despre situaţia constatată, la faţa locului, de inspectorii sanitari”.

Secţia de Hematologie a Spitalului Filantropia îşi desfăşoară activitatea în clădirea cu pricina, care este închiriată de la Casa de Pensii, temporar. În octombrie a fost obţinută autorizaţia de funcţionare în acest spaţiu de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

Într-adevăr clădirea este una veche în care Hematologia îşi desfăşoară activitatea temporar. Noi, când ne-am mutat aici am făcut igienizări, dar este o clădire veche”, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, managerul interimar al Spitalului Filantropia, dr. Liviu Radu.

Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, probleme legate de igienă nu au fost, iar în spaţiile în care medicii îşi desfăşoară efectiv activitatea nu ar fi probleme şi nici în saloane. Nu a fost dispusă suspendarea activităţii secţiei, dar reprezentanții Spitalului suspendă timp de două zile internările pentru unele igienizări.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care ar fi trebuit să cunoască până acum situaţia unităţilor medicale din Craiova, ea mai venind în vizite în oraş, la fel ca şi fostul ministru Vlad Voiculescu, cel care, abia după ce nu a mai fost în funcţie, a “descoperit” situaţia dezastruoasă de la Oncologia din Craiova.

Acum, Sorina Pintea a găsit un “ţap ispăşitor”.

Propunerea ministrului este ca directorul de îngrijiri să fie demis, pentru că în atribuţiile acestuia intra remedierea deficienţelor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Clădirea proprie a Hematologiei ar urma să fie reabilitată până la finele anului.

spot_img
spot_img

Politica