luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Guvernul vrea să introducă încă o coplată pentru serviciile medicale

Guvernul vrea să introducă o nouă coplată a serviciilor de sănătate, potrivit unui proiect de ordonanţă lansat în dezbatere publică. Reamintim că în 2013 a mai fost introdusă o coplată, pacienţii fiind obligaţi să plătească 10 lei, pentru serviciile de spitalizare. Excepţie de la coplata actuală fac serviciile acordate în cazuri de urgenţă.

Documentul analizat de guvernanţi în acest moment arată că „neadoptarea de măsuri imediate, prin ordonanţă de urgenţă, ar conduce la reale dificultăţi în ceea ce priveşte o funcţionare optimă a întregii activităţi medicale, cu consecinţe serioase în ceea ce priveşte utilizarea eficientă a fondurilor publice prin furnizarea unei asistenţe medicale de calitate pacienţilor”, potrivit hotnews.ro.

Potrivit unor oficiali de Ministerul Sănătăţii, este vorba de o coplată pe care pacienţii care doresc o pot scoate din buzunar pentru a beneficia de un confort sporit în spital.   „Spre exemplu, e vorba de serviciile care nu sunt prevăzute în Contractul Cadru, pe care spitalele îl semnează cu casele de asigurări de sănătate. Dacă vor să câştige bani peste ce primesc prin contract, spitalele pot oferi condiţii superioare pacienţilor iar aceştia vor fi nevoiţi să plătească pentru confortul sporit. Dacă, să zicem, vor televizor în salon sau condiţii hoteliere. De asemenea, această coplată va putea fi percepută şi de unităţile private, tot pentru serviciile care exced contractul cu Casele de Sănătate, banii urmând să ajungă în visteria lor”, a punctat oficialul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest moment pacienţii plătesc la externarea din spital 10 lei pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă.

spot_img
spot_img

Politica