vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secţia de recuperare neurologică, aproape de realizare

Secţia de recuperare neurologică de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova va costa aproape 25 de milioane lei. Suma a fost calculată în studiul de fezabilitate pentru acest proiect, aprobat la finele săptămânii trecute de consilierii locali, dar nu include şi aparatura.

Proiectanţii au găsit şi o variantă pentru construirea acestei secţii, fără ca Piaţa de Flori din vecinătate să fie desfiinţată.

Soluția minimală este, în ciuda suprafeței construite desfășurate relativ mai mari – respectiv 125 mp, organizată superior din punct de vedere spațial-configurativ şi funcțional. De asemenea, implementarea acestei soluții nu generează costuri legate de desființarea sau relocarea Pieței de flori şi pierderea venitului obținut din închirierea tarabelor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Grădină la etajul 2

Construcţia va fi una cu un regim de înălțime P+4 şi etaj tehnic. Suprafaţa construită desfăşurată va avea 4.455mp. 

La nivelurile parterului şi etajului 1, datorită cerințelor funcționale, construcția va fi extinsă pe laturile de sud şi vest. Terasa rezultată astfel la nivelul etajului 2 va fi amenajată peisagistic şi creată o grădină pentru relaxare în care elementele de vegetație şi mediul ambiental vor avea un rol important în terapia de recuperare a pacienților”, se arată în proiect.

Noul corp de clădire va fi legat de corpul 4 al spitalului printr-o pasarelă la nivelul parterului.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 24.584.573,72 lei, inclusive TVA, iar termenul de realizare este 21 luni.

Managerul Spitalului de Neuropsihitarie, Anca Tudor, preciza, anul trecut:

Este o clădire P+4, la parterul căreia sperăm ca în viitor să deschidem și un centru de imagistică cu RMN și CT iar etajele superioare reprezintă saloanele clinicii deja existente de neurologie cu o bază hidro, cu masaj, cu tot ceea ce înseamnă proceduri de electro și de fizioterapie foarte necesare având în vedere că listele de așteptare pentru clinica de recuperare sunt de 6 luni și ținând cont că pacienții din neurologie trebuie imediat duși în secția de recuperare dar din cauza spațiilor pe care le avem nu putem să îi primim imediat și din cauza aceasta există aceste lungi liste de așteptare”.

 

Politica