luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florarii de pe Calea Bucureşti nu mai vor amenzi de la Poliţia Locală

Comercianții de flori de pe Calea Bucureşti, de lângă Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, spun că aşteaptă de trei ani procesele verbale de recepţie pentru chioşcurile în care îşi desfăşoară activitatea. Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, susţine însă că aceştia nu au toată documentaţia necesară. În plus, comercianţii ar vrea să nu mai fie amendaţi de poliţiştii locali atunci când opresc maşinile în stradă pentru a descărca marfa.

Nemulţumirile lor au fost aduse în discuţie, joi, în şedinţa Consiliului Local Craiova, de consilierul Marinel Florescu.
„Avem o problemă privitor la chioșcurile unde se vând flori, pe Calea București, în zona Spitalului de Neuropsihiatrie. Acolo, spun dumnealor, această problemă are o vechime de doi-trei ani. Chioșcurile au fost construite în anul 2016 și oamenii nu au primit nici până azi procesele verbale de recepție a acestor chioșcuri. Sau o parte dintre ei a primit și o altă parte nu a primit. În al doilea rând, aceștia cer să nu mai fie amendați când opresc pentru a-și duce marfa din mașină în chioșc. Să le fie permisă oprirea în fața chioșcurilor”, a declarat Marinel Florescu.
Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a afirmat că procesele verbale le vor fi eliberate comercianţilor, după ce vor avea toată documentaţia necesară.
„Noi, ca direcție de urbanism, i-am asigurat că stăm la dispoziția dumnealor, le-am acordat asistență tehnică, dar nu putem să încălcăm legea. De două luni îi rog să mai aducă o hârtie la primărie. Știe domnul Turcu, cel care este lider al lor. Mai au de făcut o ridicare topo. Nu se poate face pe banii primăriei, ci dumnealor trebuie să o facă. Referitor la partea cu amenzile, le-am spus mereu că au parcare, undeva pe partea dreaptă, înainte de chioșcuri. Le-am permis să și parcheze, dar dumnealor fac staționare. Este o diferență”, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Politica