joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD, criticat dur la Summitul PPE de la Bucureşti

Secretarul general al PPE Antonio Lopez a criticat PSD, sâmbătă la Summitul PPE al liderilor locali şi regionali, spunând că Guvernul României este un eşec, iar în Spania cetăţenii se plâng că au prea multe autostrăzi, în timp ce aici românii protestează cu au prea puţine, ceea ce este „ridicol”, scrie Mediafax.

„E de departe cel mai mare eveniment pe care l-am produs în această campanie. Practic este un exemplu România pentru noi toţi. Nu acest guvern, nu socialiştii de aici. Este un eşec. Nu aceasta e imaginea României. Imaginea României este aici, modestia, oameni care muncesc din greu. Diaspora românească este un exemplu pentru Spania şi a ajutat foarte mult România. Mulţumesc şi preşedintelui PNL, Ludovic Orban. Aceste zile am discutat cu el şi ce plăcere mai mare poate fi decât să vorbeşti cu un politician care îşi asumă răspunderea. Conversaţiile României au fost despre viitorul României. El m-a întrebat despre infrastructura din Spania, despre proiecte Am spus că în ţara noasteă sunt nemulţumiţi că se construiesc prea multe autostrăzi şi aici protestează că se fac prea puţine. Este ridicol”, a afirmat Antonio Lopez.

Și Michael Schneider, liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, a spus că dezvoltarea României a fost împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist, de birocraţia sufocantă şi lipsa alocărilor pentru autorităţile regionale şi locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialul european a vorbit şi în limba română, citându-l pe Ion I.C. Brătianu, care s-a adresat Parlamentului în decembrie 1919.

„«Sunteţi domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său si care trebuie să aibă mereu încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dumneavoastră, nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi». Sper să urmaţi cuvintele înaintaşului dvs Ion I.C. Brătianu, părintele fondator al PNL”, a conchis Schneider.

Summitul PPE al liderilor locali şi regionali s-a desfăşurat sâmbătă, la Romexpo, unde au fost prezenți 3.200 de participanţi. Preşedintele Klaus Iohannis a participat la eveniment, la invitaţia PNL. La reuniunea a mai participat preşedintele PNL Ludovic Orban, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene (CE) Manfred Weber şi directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019 Dara Murphy.

Politica