vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltencele țintesc șase victorii din opt meciuri

Echipa de handbal feminin a Craiovei primește vizita celor de la CSM Slatina, sâmbătă, 9 martie, de la ora 11:00. Partida va conta pentru etapa cu numărul 19 din Liga Florilor, iar craiovencele au ocazia să înceapă seria victoriilor de care au nevoie pentru a prinde un loc pe podium.

Antrenor secund al Craiovei, Costin Dumitrescu este încrezător în forța elevelor sale. Tehnicianul spune că trupa din Bănie trebuie să câștige cel puțin șase din următoarele opt meciuri pentru a prinde un loc pe podiumul Ligii Florilor. Situația celor două piese importante de la SCM, Ana Maria Țicu și Cristina Zamfir, începe să se îmbunătățească. Handbalistele au reintrat în sală, iar antrenorii speră să le aibă la dispoziție cât mai repede.

„Tratăm cu maximă seriozitate meciul acesta, mai ales că pentru noi, în ultimele etape, contează foarte mult fiecare punct. După calculele noastre, pentru podium avem nevoie de 6 victorii din opt meciuri, lucru care pare foarte greu, dar odată cu schimbarea de program, ritmul meciurilor a ajuns să fie unul normal. Lucrul acesta a contat foarte mult și cred că s-a văzut și la Cluj. Un meci foarte greu, pe care l-am câștigat. Adversarele de sâmbătă nu sunt de neglijat. Tratăm cu atenție și cu repsect fiecare adversar. Suntem pregătiți pentu o victorie și sperăm. Echipa s-a mai relaxat după eliminarea din Cupa EHF, în primul rând, prin program. În al doilea rând, după ce jocul a început să meargă mai bine. Jucătoarele accidentate au început să se joace puțin cu mingea, să își amintească acest sentiment. Sperăm ca măcar una dintre ele să fie aptă de joc măcar jumătate de meci”, a spus Costin Dumitrescu la conferința de presă premergătoare meciului cu Slatina.
Patricia Vizitiu este conștientă că formația din Slatina vine la Craiova cu jucătoare tinere, cu poftă de joc, dar nu se mai pune problema ca oltencele să se mai împiedice.
„Pentru noi nu contează că venim după 8 martie. Ne intereseză jocul. Sunt puncte importante. Au o echipă tânără, cu poftă de joc. Noi nu mai avem voie să facem pași greșiți. A fost un an greu pentru noi, dar nu înseamnă că ne vom da la o parte. Ne vom juca șansa până în ultimul meci. Fizic suntem bine. Suntem obișnuite cu programul. Anul acesta a fost greu pentru că s-a jucat și duminica, automat al doilea meci venea miercurea. Asta face parte din viața noastră. Suntem obișnuite. Ne dorim să revenim, să prindem loc de cupe europene. Pentru asta muncim zi de zi”, a spus Patricia Vizitiu.
Chiar înaintea meciului, SCM Craiova s-a înțeles cu Bobana Klikovac pentru o revenire de senzație. Handbalista în vârstă de 23 de ani a mai evoluat sub comanda lui Bogdan Burcea și a ridicat Cupa EHF în tricoul alb-albastru. Jucătoarea se întoarce de la Ferencvaros, acolo unde a evoluat destul de puțin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul etapei în Liga Florilor:

SCM Craiova – CSM Slatina
Dunărea Brăila – Corona Brașov
Baia Mare – U Cluj
Gloria Buzău – Bistrița
Zalău – Măgura Cisnădie
SCM Rm. Vâlcea – CSM București

Politica