joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii aleargă după „Tomata”

Start în forţă la înscrierea în „Programul Tomata”, în judeţul Olt. Sute de olteni au depus deja cereri pentru a primi sprijin financiar pentru culturile de roşii.

Înscrierile în program au început marţi, iar fermierii pot depune cereri până pe 20 martie. Încă din prima zi, 300 de agricultori s-au înscris, iar numărul lor a continuat să crească.

Aceasta şi pentru că angajaţi ai Direcţiei Agricole Olt au mers în judeţ, în primăriile din bazinele legumicole, pentru a aduna cererile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem opt echipe constituite pe care le trimitem în teren să ridice dosarele fermierilor, ca să nu îi mai punem pe drumuri. Fermierii au şi această variantă. De exemplu, fermierii de la Gârcov sau Izbiceni pierd o zi întreagă, iar ei îşi plantează roşiile în solar în această perioadă, lucru important, pentru a avea cât mai devreme roşii pe piaţă”, a declarat Dragoș Drăghicescu, directorul Direcției Agricole Olt.

Anul trecut, Oltul a fost fruntaș la nivel național, cu cel mai mare număr de fermieri care au solicitat spriji prin „Programul Tomata”. Reprezentanţii Direcţiei Agricole se aşteaptă ca şi acum numărul lor să fie mare.

Estimăm că se vor înscrie peste 4.000 de legumicultori în Ciclul I, având în vedere că în 2018 au fost peste 3.800 care au aplicat în această perioadă”, a mai spus Drăghicescu.

Fermierii olteni pot depune cereri pentru acest program şi direct la DAJ Olt sau să-şi lase dosarele la primării, de unde vor fi ridicate de specialiştii olteni. În această perioadă, Direcţiei Agricole Olt va avea program normal de lucru şi sâmbătă.

Legumicultorii care au cel puțin 1.000 de metri pătrați de roșii cultivate în spații protejate pot primi și anul acesta un ajutor de minimis de 3.000 de euro.

Politica