joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înlocuirea instalaţiilor bazinului de înot de la Carol, scoasă la licitaţie

Primăria Craiova a scos la licitaţie contractul de execuţie privind reabilitarea instalaţiilor bazinului de înot de la Colegiul Naţional „Carol I”. Conform documentaţiei, publicate în Sistemul Electronic de Achiţii Publice, este vorba despre înlocuirea echipamentelor şi reabilitarea instalaţiilor interioare şi exterioare şi a instalaţiei de încălzire cu centrală termică, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 1.157.513 lei. Durata contractului este de 66 luni din care perioada efectivă de lucrări este de şase luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar perioada de garanţie este de 60 luni.

„Lucrările de execuție care fac obiectul contractului vizează lucrări de reabilitare a bazinului de înot din cadrul Colegiului Național Carol I din Craiova, respectiv înlocuirea echipamentelor și reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, și a instalației de încălzire cu centrală termică, pentru obiectivul de investiții Bazinul de înot din cadrul Colegiului Național Carol I din Craiova, conform cerințelor caietului de sarcini nr. 186554/2/14.12.2018 și a Proiectului nr.6/2018 elaborat de SC SOFTPROIECT SRL CRAIOVA. Valoarea maximă prevăzută în devizul general pentru lucrările de execuție a instalațiilor interioare și exterioare, cât și pentru lucrările de execuție a instalației de încălzire cu centrală termică este: – cheltuieli pentru investiția de bază – cap.4: 1.125.513 lei – organizare de șantier – cap.5.1: 17.000 lei – probe tehnologice și teste – cap.6.2: 15.000 lei”, se mai arată în anunţul Primăriei Craiova.
Potrivit proiectului tehnic, firma câştigătoare va trebui să dezafecteze în totalitate instalaţiile aferente clădirii bazinului de înot, iar clădirea va fi dotată cu surse de încălzire cu centrale termice în condensaţie de mare eficienţă energetică.
„Se va dota clădirea cu instalație de încălzire cu corpuri statice de tip panou, inclusiv sala bazinului. Se va dota sala bazinului cu instalație de ventilație cu aer cald cu recuperator de căldură, cu aport de aer exterior, pentru diluția vaporilor de clor. Se va dota sala bazinului și încăperile – dușuri și vestiare – cu dezumidificatoare cu recuperarea căldurii din vaporii condensați și baterii de răcire. Se va realiza prepararea apei calde menajere cu schimbător de căldură și acumulator de a.c.m. Se vor realiza instalații noi de apă rece, caldă menajeră, canalizare și se vor dota grupurile sanitare cu obiecte sanitare și dușuri conform reglementărilor în vigoare. Se va realiza instalație de încărcare, recirculare, adaos, pentru apa din bazin. În instalație se vor integra filtre grosiere, pompe de circulație apă bazin, filtru cu nisip, instalații pentru clorinare, floculare și controlare PH. Apa din bazin va fi încălzită cu un schimbător de căldură pentru a fi adusă la parametrii necesari. Instalațiile electrice vor fi de joasă tensiune și se vor racorda în tabloul electric existent. Priza de pământ este existentă și se va menține. Se va face verificarea acesteia”, potrivit documentaţiei.
Termenul limită de depunere a ofertelor este 27 martie.

Bazinul a fost construit în 1978, iar, până în urmă cu un deceniu şi jumătate, aici erau organizate ore de înot pentru elevi, spun reprezentanţii municipalităţii.
„Clădirea era prevăzută cu patru duşuri comune pentru fete şi cinci pentru băieţi, vestiare. Bazinul a fost realizat într-o clădire cu dimensiunile 36,83 x l3,40 m având înălţimea interioară de 4,80 m, iar la atic 6,50 m. (…) Bazinul a fost proiectat pentru durata de funcţionare de 14 ore pe zi și numărul de înotători pe zi – max. l00 în serii de câte 15, 20. Bazinul nu poate fi utilizat pentru concursuri de performanță – neavând dimensiuni olimpice ci numai pentru instruire școlară. (…) Sursa de căldură a Bazinului (piscinei) a fost centrala termică de la Băile comunale, din apropiere şi a constat dintr-un cazan de abur de 6 bari. Odată cu încetarea funcţionării centralei termice a Băilor comunale (cca. în anul 1995), bazinul nu a mai putut funcţiona fiind lipsit de sursa de căldură necesară. Toate finisajele din clădirea bazinului sunt degradate şi vor trebui refăcute”, se menţiona într-un raport al Primăriei întocmit anul trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica