joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Și a doua cerere a lui Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea a fost respinsă

Procurorul-şef al Secţiei de investigare a magistraţilor, Gheorghe Stan, a respins cea de-a doua cerere depusă de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a Adinei Florea, cea care se ocupă de dosarul în care fosta şefă a DNA este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, informează Agerpres.

Pe 15 februarie, Laura Codruţa Kovesi a fost chemată la Secţia de investigare a magistraţilor pentru a fi audiată într-un dosar legat de aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Kovesi a anunţat atunci că a depus două cereri de recuzare – una pe numele procurorului de caz, Adina Florea, şi cealaltă referitoare la şeful Secţiei de investigare a magistraţilor, Gheorghe Stan, motivul fiind „afectarea imparţialităţii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeaşi zi de Gheorghe Stan, după care procurorul general Augustin Lazăr a respins şi recuzarea lui Gheorghe Stan.

Kovesi a revenit luni cu o a doua cerere de recuzare a procurorului Adina Florea, însă şi această solicitare a fost respinsă.

Dosarul în care este acuzată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Politica