marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cadavrul unei bătrâne, ridicat de medicii legiști în timpul priveghiului

Trupul neînsuflețit al unei bătrâne de 63 de ani, din comuna gorjeană Borăscu, a fost ridicat de legiști în timpul priveghiului, pentru necropsie. Polițiștii s-au prezentat la locuința femeii împreuna cu medicii legiști, pentru a ridica cadavrul. Motivul este acela că Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma decesului bătrânei. Legiștii au efectuat autopsia, marți dimineața, înmormântarea fiind amânată cu câteva ore.

Pacienta a decedat la Spitalul Județean de Urgență Craiova, fiind transferată de la spitalul din Târgu Jiu. Femeia s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, cu afecțiuni respiratorii, fiind subiectul unui întreg scandal, după ce medicul pneumolog a refuzat s-o consulte. Motivul, pe care l-a și scris pe fișa de observație, a fost „Nu se poate realiza aspirat bronşic în boala infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB (n.r.- fibronhoscopie infecţioasă), cât şi lipsă salarizare corespunzătoare“.

La SJU Târgu Jiu a pornit o anchetă internă, iar conducerea unității spitalicești a sesizat cazul Consiliului de Etică din unitate şi a numit o comisie de disciplină pentru a cerceta modul în care a acţionat medicul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicul pneumolog s-a aparat și a susținut că această procedură, necesară pacientei, este contraindicată în cazurile de insuficienţă respiratorie severă.

Bronhoscopia în scopul aspirării bronşice pentru recoltarea de germeni fusese efectuată, deja, pe Secţia ATI. Pacienta era într-o insuficienţă respiratorie care putea fi agravată de manevra de bronhoscopie. Această manevră are contraindicaţiile ei. La cazurile de insuficienţă respiratorie severă nu se recomandă. Pacienta nu a murit că nu i-am făcut bronhoscopie. Pacienta putea să moară în timpul bronhoscopiei. Recomandările mele au fost ca pacienta să fie transferată la Infecţioase, la spitalul Craiova, ceea ce s-a şi întâmplat“, a explicat medicul pneumolog de la SJU Târgu Jiu, care a refuzat să consulte pacienta, ulterior decedată la Spitalul nr1 din Craiova.

Politica