vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedințenii își afla adversarul

Federația Română de Fotbal va stabili vineri programul jocurilor pentru promovarea în Liga a III-a.

Anul trecut, FRF a implementat un nou sistem de tragere la sorți, iar Mehedințiul va face parte, în 2019, tot din Regiunea 4, alături de județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj. „Barajul” pentru promovare se va juca în dublă-manșă, pe 15 iunie, ora 18:00 (turul) și 22 iunie, ora 17:30 (returul).

În 2018, campioana de la Mehedinți, Viitorul Șimian a întâlnit ACS Dumbrăvița, câștigătoarea Ligii a IV-a Timiș. Bănățenii au promovat la pas, după ce s-au impus cu 5-0 pe propriul teren și cu 6-0 la Șimian. În celelalte întâlniri din regiunea 4, Crișul Chișineu-Criș (Arad) a dispus de Petrolul Bustuchin (Gorj) cu 4-0, respectiv 3-0, iar CS Hunedoara a eliminat Voința Lupac. Campioana din Caraș-Severin se impusese cu 1-0 în deplasarea de la Hunedoara, dar a pierdut cu 2-1 meciul de pe teren propriu, astfel că a ratat promovarea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Regiunea 5, Flacăra Horezu (Vâlcea) a trecut de Rapid Buzescu (Teleorman) cu 8-0, respectiv 1-0, Unirea Bascov (Argeș) a învins Vedița Colonești (Olt) cu 3-1 la „general”, în timp ce FCU Craiova (Dolj) a promovat la „masa verde”, deoarece adversara Gloria Cornești (Dâmbovița) era asociație sportivă fără personalitate juridică, iar, conform regulamentului, doar echipele care au Certificat de Identitate Sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului au drept de promovare.

În prezent, dintre cele 4 pretendente la titlul județean Mehedinți – Recolta Dănceu (28 puncte), CS Strehaia (27 puncte), Viitorul Șimian (26 puncte) și Pandurii Cerneți (26 puncte), prima clasată la finele turului nu are personalitate juridică și, în cazul în care va încheia sezonul pe primul loc și nu va avea actele necesare de la MTS, echipa din Dănceu nu va putea susține meciul de baraj pentru promovare. La Arad nu există asemenea probleme, iar lupta pentru primul loc la nivel județean se va da între Progresul Pecica (37 puncte) și Unirea Sîntana (33 puncte).

La Timiș, favorite sunt Fortuna Becicherecu Mic (39 puncte) și Unirea Tomnatic (37 puncte), la Caraș-Severin vor lupta, la fel ca anul trecut, Voința Lupac (29 puncte) și Viitorul Caransebeș (28 puncte), Știința Turceni (38 puncte) și Vulturii Fărcășești (38 puncte) se duelează la Gorj, iar la Hunedoara pe primele 3 locuri se află Gloria Geoagiu (26 puncte), Aurul Brad (26 puncte) și Retezatul Hațeg (25 puncte). Una dintre acestea echipe va fi adversara Mehedințiului în meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, care vor avea loc în luna iunie.

Politica