sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Egal alb la Ovidiu! Miza a sacrificat spectacolul!

CSU Craiova nu a profitat de remizele înregistrate de primele două clasate, CFR Cluj și FCSB.

 

 

„Va fi spectacol!”, anticipau oltenii înaintea meciului de la Constanța, argumentând cu duelurile anterioare dintre cele două echipe. Duminică seară, miza a contat mai tare decât oferirea unui fotbal estetic. Ambele formații au fost mai interesate să închidă adversarul, astfel încât în prima repriză s-a făcut un fault la 2 minute și Bârsan a împărțit galbene în dreapta și stânga. Cea mai importantă fază a reprizei s-a petrecut în minutul 30, când Koljic a căzut în careu, iar arbitrul a arătat punctul cu var. Vârful bosniac a șutat telefonat și tabela a rămas imaculată.

În actul secund, CSU a preluat controlul meciului, dar trioul ofensiv Meza Colli, Koljic, Mihăilă nu a mișcat în front, în timp ce Andrei Cristea a fost păstrat pe bancă până în minutul 80. Ocaziile mari le-a avut Viitorul lui Hagi, pe contra-atac, dar Pigliacelli a fost providențial în fața lui Ianis Hagi și a salvat echipa. Meciul s-a încheiat fără goluri, cu punctele împărțite, iar situația de la vârful ierarhiei nu se modifică deloc, cu patru meciuri rămase de jucat din sezonul regulat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La interviurile de la finalul meciului, Mangia a explicat de ce a revenit la sistemul 3-4-3, chiar dacă tot campionatul a jucat 4-2-3-1, iar în Antalya a pregătit 4-4-2: „Această echipă cunoaște două, trei sisteme de joc. Stilul de joc nu este schimbat în niciunul dintre ele. Nu este o problemă plecarea lui Mitriță. Să vedem cum sunt și fizic jucătorii pe care îi avem la dispoziție, apoi stabilim ce trebuie să facem. Probabil vom mai găsi soluții în această perioadă de mercato. Este posibil să mai aducem pe cineva. Eu nu vorbesc de jucătorii altor echipe. Nu este elegant, nu-mi place. Sunt jucători buni în România și în afară. Trebuie să vedem dacă sunt soluții pentru noi”. În privința bătăliei la vârf, antrenorul italian a afirmat:  „Sunt trei egaluri făcute de primele clasate, dar lupta pentru titlu nu se decide acum, ci în mai. E o situație grea, când o echipă ratează 5 penalty-uri din 14 nu e bine deloc”.

 

Viitorul – CSU Craiova 0-0

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Ţâru, Kuipers (46 Boboc), De Nooijer – Achim (70 Casap), T. Băluţă, P. Iacob – Vână, Ianis Hagi, Houri (82 Rivaldinho). Antrenor: Gică Hagi.

CSU Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Tiago Ferreira – Dimitrov (70 Martic), Mateiu, Cicâldău, Bancu – Meza Colli, Koljic (80 Andrei Cristea), Mihăilă (66 Nuno Rocha). Antrenor: Devis Mangia.

Arbitru: Marcel Bârsan (Bucureşti)

Politica