vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ger năprasnic în SUA

Un val de frig năprasnic afectează de zile bune nordul şi estul Statelor Unite, în special regiunea Midwest. Michigan, Iowa, Indiana, Illinois, Wisconsin şi Minnesota sunt cele mai afectate state din Midwest, unde s-au înregistrat deja cel puţin 12 morţi din cauze legate de valul de frig sau de căderile de zăpadă care l-au precedat, potrivit Adevărul.

Miercuri dimineaţă, în mai multe oraşe din Midwest, mercurul termometrelor a coborât mai jos de -30 °C. Această temperatură s-a înregistrat în Chicago – oraş deja afectat de cele 13 zile de ninsoare – şi în mai multe zone din statul Ilinois. În La Crosse, statul Wisconsin, temperatura a scăzut până la -34 °C, dar recordul e deţinut de Park Rapids, statul Minnesota, cu -46 °C. Din cauza frigului siberian, locuitorii din Chicago şi-au poreclit oraşul „Chiberia“, scrie USA Today.

Pe lângă gerul greu de suportat, locuitorii din Chicago au fost treziți în toiul nopții de zgomote puternice cauzate de un fenomen numit „crioseism”.
”Crioseismul” apare atunci când apa de sub pământ îngheață și se dilată, cauzând crăpături la nivelul solului și rocilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în multe zone din aceste state, poşta şi-a întrerupt activitatea, cursurile au fost suspendate şi mii de curse aeriene şi feroviare au fost anulate.
Compania care administrează trenurile urbane a dat foc şinelor ca să nu îngheţe macazurile. Este vorba despre un sistem de arzătoare cu gaz instalat în punctele cheie de pe traseu. Cu toate acestea, toate trenurile pe distanţe lungi care trec prin Chicago au fost anulate.

Politica