sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguţa Vasilescu: „Dacă aș fi fost numit ministru al transporturilor m-aș fi mutat pe șantier”

Vârstnicii PSD Craiova şi-au ales, sâmbătă, noua conducere, la Conferinţa de alegeri fiind prezenţi liderii organizaţiei municipale a partidului şi nu numai. Între aceştia, deputatul Lia Olguţa Vasilescu, căreia, pensionarii care au luat cuvântul i-au spus că regretă că a plecat de la Ministerul Muncii.

În ceea ce priveşte plecarea mea de la Ministerul Muncii, pentru că sunteţi mulţi care cumva mi-aţi reproşat mie, sau altora această plecare, am reuşit la Ministerul Muncii, în doi ani de guvernare, să aplicăm 97% din măsurile pe care le avem până în anul 2020 şi am spus: cred că este nevoie de mine la un alt minister, pentru că orice ministru vine după mine poate să gestioneze ceea ce se întâmplă la Ministerul Muncii”, e explicat Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova.

Aproape toţi vorbitorii au adus în discuţie refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Olguţa Vasilescu ministru la Transporturi. Aceasta a afirmat, la rândul ei, că: „De ani de zile vorbim despre Autostrada Piteşti – Craiova şi ani de zile ni se oferă garanţii că se va face această autostradă şi cei care am promis-o şi ne-am asumat-o suntem noi, parlamentarii de Dolj. Noi ştim că pentru dezvoltarea acestui oraș, o autostradă este vitală. Dacă aș fi fost numit ministru al Transporturilor m-aș fi mutat pe șantier. Și nu numai pe Craiova – Pitești. Avem norocul ca la Ministerul Transporturilor să meargă un om la fel de determinat ca mine. Din 2017, de când am intrat la guvernare, am făcut toate demersurile posibile și imposibile pentru a avea această autostradă. Din luna martie 2017, au demarat toate procedurile pentru autostradă. Nu este vina noastră, a guvernului, a parlamentarilor de Dolj, că timp de un an de zile două instanțe din România au blocat acest proiect. Și, după un an, una dintre instanțe a spus «poate să meargă mai departe proiectul pe tronsoanele 1 și 2», iar o altă instanță a spus «reluați procedura că nu e bună». Deci, aceeași speță, două instanțe și două hotărâri diferite. Vestea bună este aceea că s-a semnat pentru realizarea primelor două tronsoane, care sunt și cel mai dificil de realizat. La ora actuală, se află în faza de proiectare și sper că în aprilie, maxim iunie să înceapă să se sape la această autostradă. Țara asta merită să se dezvolte. Regiunea asta merită să se dezvolte”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La conferinţa de alegeri, Radu Preda, secretar general al PSD Craiova a declarat: „Forţa noastră, a celor de pe scenă, stă în numărul şi în valoarea dumneavoastră. Craiova este municipiul cel mai reprezentativ pentru Partidul Social Democrat. Pentru că suntem la sfârşit de ciclu intern putem să ne uităm la multe realizări, putem să le bifăm, putem să ne mândrim cu ele. Avem alegeri în câteva luni, la europarlamentare, avem alegeri la sfârşitul anului şi dacă vrem să ne păstrăm statutul pe care ni l-am câştigat trebuie să fim alături de craioveni, trebuie să discutăm cu ei, trebuie să le prezentăm faptele noastre, proiectele noastre. (…) Schimbarea în România poate porni de la Craiova”.

La rândul său, Lavinia Craioveanu, senator, preşedinta organizaţiei de femei a PSD Craiova a spus: „După cum ştiţi, organizaţia pensionarilor este foarte puternică şi foarte preţuită în cadrul Partidului Social-Democrat, pentru că dumneavoastră sunteţi cei care, prin munca dumneavoastră, ani la rândul aţi creat România de astăzi şi meritaţi ca acum să beneficiaţi de o viaţă liniştită şi frumoasă”.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, le-a vorbit celor prezenţi despre investiţiile făcute în ultimii ani în oraş afirmând şi: „Aşa cum ştiţi, relaţia dintre administraţia locală şi pensionari a fost şi a devenit pe tot parcursul anilor 2012-2018 din ce în ce mai strânsă. Şi asta pentru că eu am vrut să transmit din ceea ce am primit, din educaţia pe care am primit-o de la părinţii mei. Am transmis această educaţie şi copilului meu care să aibă un respect faţă de mine atunci când voi fi pensionar. Iar eu personal port un respect deosebit la această categorie de oameni pentru că din experienţa dumneavoastră atât cea profesională cât şi din experienţa de viaţă se poate lua poate tot ceea ce e mai preţios pentru fiecare zi”.

Facebook pentru pensionari

Preşedinte al Organizaţiei Municipale de Pensionari a PSD Craiova a fost aleasă Danubiana Orăscu, care, până sâmbătă, era preşedinte interimar. Ea le-a promis membrilor organizaţiei, între altele, că va crea o pagină de facebook destinată pensionarilor din judeţ.

Întotdeauna Partidul Social Democrat nu ne-a uitat, întotdeauna s-au mărit pensiile, spre deosebire de opoziţie şi de preşedintele lor care împiedică în disperare promulgarea legii pensionării. (…) Noi trebuie să ne organizăm pentru a câştiga din nou alegerile. (…) Voi înfiinţa şi un grup pe facebook pentru pensionarii din Dolj ca să ţinem legătura cu tot ceea ce vom stabili, cu tot ceea ce vom obţine şi realiza pentru pensionarii din Craiova şi Dolj”, a declarat ea.

Alături de Danubiana Orăscu, din Comitetul executiv mai fac parte: Dănuț Petre, secretar executiv, Ilie Preda, Maria Georgescu, Marian Trandafirescu, Luța Nicolița Dumitrescu, Mariana Stanca, Aristide Gheorghiu, Constantin Trancă, Nicoleta Păun, Rodica Vasilescu, Gheorghe Nistor, Minel Murgu, Ion Cancea, Vasile Ionete, Adriana Constantantin, Tordor Constantin, Marin Georgescu, Virgil Candoi, Ecaterina Gheorghe, Ion Marinică, Constantin Celea, Gheorghe Stancu, Gabriela Luiza Tomescu și Liliana Popa.

Luna viitoare ar urma să aibă loc alegeri şi la organizaţia judeţeană a pensionarilor din PSD.

Politica