duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bilanțul și concluziile cantonamentului din Antalya! Mangia a stabilit primul 11!

CSU Craiova s-a întors imbatabilă din stagiul de pregătire turc, iar staff-ul oltenilor și-a definitivat formula cu care va ataca ultimele runde din sezonul regulat.

Trupa lui Devis Mangia a înregistat 2 victorii și 2 remize în cele patru partide amicale desfășurate în Turcia. A bătut cu 2-1 Adana Demirspor, cu 3-0 Vorskla Poltava și a încheiat cu același scor 1-1 dubla cu Ferencvaros Budapesta. Oltenii au rămas și în amicale, ca și în campionat, campioni la penaly-uri, primind 2 în cele 4 jocuri. Un singur jucător nou s-a alăturat lotului alb-albastru în stagiul din Antalya, veteranul Andrei Cristea, în vreme ce Calancea, de mult la echipa a doua, Gardoș și Burlacu au părăsit formația. Mangia a schimbat sistemul de joc în 4-4-2 și a stabilit un 11 cu care va ataca meciuri din sezonul regulat: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Tiago Ferreira, Bancu – Bărbuţ, Mateiu, Cicâldău, Mitriţă – Andrei Cristea, Koljic.

Mangia: „Transferul lui Mitriță nu este o problemă pentru mine”

Policlinica Buna Vestire Craiova

După meciurile cu Ferencvaros, Mangia a spus: Am făcut un cantonament forte bun. Astăzi am avut două meciuri de antrenament foarte bune. Cred că prima repriză a fost de nivel înalt. Am ales să împart echipa în două pentru că obiectivul meu a fost să ofer 90 de minute tuturor jucătorilor de la prima echipă. Așa este mai bine pentru mine. Am învățat foarte multe pozitive. Trebuie să creștem. Pentru mine este important să nu pierd de duminica viitoare. Aici mă interesează prestația”.

Antrenorul nu a negat că s-ar putea despărți de Mitriță în această iarnă: „Nu vorbesc de transferuri. Nu mă interesează. Transferul lui Mitriță nu este o problemă pentru mine acum. Este un jucător important, dar noi avem o echipă valoroasă. Avem mulți jucători importanți. Sunt mulțumit de Cristea. A făcut trei meciuri foarte bune. Este un jucător cu calitate, cu mentalitate. Sunt mulțumit de jucători. Este normal să fie tensiuni. Este meci amical. Este o mentalitate bună, înseamnă cu jucătorii nu vor să piardă.  Obiectivul nostru este câștigarea fiecărui meci, așa cum am făcut și până acum. Acum, este important meciul cu Viitorul, apoi vom vedea. Viitorul a fost o echipă foarte bună, acum are aceiași jucători, plus mai mulți. Este o echipă mai bună”.

Kelic: „Am făcut atâtea cantonamente în Antalya și niciodată nu au fost atâtea ploi”

Fundașul croat a făcut un rezumat al pregătirii centralizate: A fost un cantonament lung, dar bun. Am fost de multe ori în Antalya şi nu au fost niciodată atâtea ploi, dar per total am avut condiţii foarte bune de cantonament şi antrenament. Sper să avem terenuri bune în România, chiar dacă va fi vremea urâtă, mai ales că noi jucăm un fotbal tehnic, cu mingea jos. Cred că avem cel mai bun atac din România, Mitriţă şi Koljic au marcat multe goluri, au venit Cristea şi Nuno Rocha. Sper să nu-l pierdem pe Mitriţă, vreau să rămână, este golgheterul Ligii I şi un jucător foarte important pentru noi. Nu ştiu de unde are oferte, din America, de oriunde, dar să rămână acum să luăm titlul şi Cupa, apoi poate fi vândut pe mai mulţi bani. Lupta pentru titlu este echilibrată, CFR are un avantaj, dar se vor înjumătăţi punctele şi suntem acolo. E important pentru noi ce vom face în aceste cinci meciuri rămase”.

Cristea: „Sunt obișnuit cu metodele lui Mangia”

A fost un cantonament util, cu meciuri amicale bune, dar şi antrenamente la fel de bune.  Am trecut cu bine şi de meciul cu Ferencvaros, m-am temut puţin pentru că era ultimul meci, nu pentru că ar fi o rivalitate cu maghiarii. Din contră, mă bucur că m-am întâlnit cu fostul meu coechipier de la Iaşi, Bole, căruia îi urez mult succes în continuare la Ferencvaros. Grupul m-a primit foarte bine, atât colegii, cât şi mister Mangia. Sunt obișnuit cu metodele sale de antrenament, fiindcă am mai avut antrenori italieni şi sper acum doar să fiu în formă maximă când începe campionatul. Nu este important ce facem în meciurile amicale, cât să pregătim o idee de joc şi să fim în formă când jucăm partidele oficiale. Avem un program foarte greu, cu adversari puternici, va conta foarte mult ce facem în primul meci, la Viitorul”, a spus Cristea.

Rezultatele înregistrate în meciurile amicale:

U Craiova – Adana Demirspor 2-1 (Cristea, Mihăilă)

U Craiova – Vorskla Poltava 3-0 (Mitriță, Koljic, Cristea – penalty)

U Craiova – Ferencvaros 1-1 (Buzan)

U Craiova – Ferencvaros 1-1 (Mitriță – penalty)

Politica