duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medic condamnat la închisoare, găsit mort înainte de încătușare

Medicul vâlcean Constantin Ploscaru, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, de Curtea de Apel Pitești. Bărbatul și-a înjunghiat cu un bisturiu un coleg de serviciu. După aflarea sentinței definitive, acesta a hotărât să fie încătușat de polițiști de la casa lui de vacanță de la poalele Munților Cozia, departe de ochii familiei. Însă, polițiștii l-au găsit mort în locuința sa.

Cunoscutul chirurg vâlcean a fost găsit decedat, miercuri seara, de către oamenii legii în casa lui din comuna Berislăveşti. A ajuns la casa de vacanță, după ce, tot miercuri, își aflase sentința definitivă, 3 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor. Medicul Emil Bărbulescu era la acea vreme șeful gărzii și era responsabil de blocul operator, cand și-a găsit colegul, pe doctorul Constantin Ploscaru în sala de chirugie. A pornit un conflict între cei doi care a dus la rănirea medicului Emil Bărbulescu. Mai exact, șeful gărzii i-ar fi reproșat medicului chirurg că ține sala ocupată cu un caz nu foarte grav, care s-ar fi putut rezolva printr-un tratament, iar de aici conflictul a degenerat.

Dr. Ploscaru a luat un bisturiu cu care l-a tăiat pe coleg în zona claviculară. „Constantin Ploscaru şi persoana vătămată B.E. au avut un conflict spontan în blocul operator – chirurgie, moment în care inculpatul Ploscaru Constantin, având în mână un bisturiu, i-a produs victimei o plagă în regiunea cervicală antero – laterală stânga, cauzându-i secţiunea muşchiului sterno-cleido-mastoidian şi leziune jugulară externă”, spuneau anchetatorii la scurtă vreme după producerea incidentului. Victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale, în timp ce dr. Ploscaru a fost dus la audieri, fiind declașantă și o anchetă internă la acea vreme. Inițial, agresorul a primit o pedepeasă de 5 ani și 6 luni în urmă cu doi ani, dată de Tribunalul Județean Argeș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miercuri, 23 ianuarie, s-a pronunțat sentința definitivă. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti i-au micșorat pedepasa, doctorul fiind condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. În plus, dreptul de a profesa i-a fost interzis. Nu este prima dată când doctorul vâlcean își pierde dreptul de a profesa. În urmă cu 15 ani, acesta şi-a mai pierdut dreptul de a practica medicină pentru şase luni, după ce a decis să transfere un pacient la un alt spital din Craiova, în loc să-i acorde asistenţă medicală de urgenţă. Pacientul și-a pierdut viața la scurt timp după ce a ieşit pe poarta spitalului din Vâlcea.

Dr. Constantin Ploscaru a solicitat în timpul procesului schimbarea încadrării juridice din tentativă de omor în loviri şi alte violenţe, însă acest lucru a fost imposibil.

Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi inculpatul Ploscaru Constantin, împotriva sentinţei penale nr. 460 / 02.10.2017, pronunţată de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 402 / 90 / 2016, intimate părţi civile fiind Bărbulescu Emil şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, rejudecând: reţine în favoarea inculpatului circumstanţa atenuantă şi reduce pedeapsa aplicată inculpatului de la 5 ani şi 6 luni închisoare, la 3 ani şi 4 luni închisoare. Interzice inculpatului şi dreptul de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. (…) Definitivă.” , conform sentintei definitive.

Miercuri seara, după aflarea sentinței, chirurgul a plecat din Râmnicu Vâlcea spre casa de vacanță din comuna Berislăveşti, unde urma să-i aștepte pe polițiști. A fost găsit mort de către fiul și un prieten, care veniseră să-i fie alături. Medicii veniți la fața locului au încercat să-l salveze, însă din păcate, n-au reușit. Potrivit autorităților, medicul Constantin Ploscaru a suferit un infarct.

Politica