miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii nu-şi pot lua reţete compensate din orice farmacie din ţară

Asiguraţii nu-şi pot lua medicamentele compensate din orice farmacie din ţară, ci doar din localitatea în care a fost emisă reţeta.

Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România spun că în acest moment este doar o chestiune de funcţionalitate a sistemului informatic.
“Dacă un pacient din judeţ este internat într-un spital din Bucureşti, iar medicul îi dă o reţetă ei nu mai umblă pentru medicamente în Bucureşti. Ei se urcă în tren şi merg acasă, iar când merg acasă le caută acolo şi nu le pot lua. (….) Este nevoie de unele modificări în sistemul informatic. De exemplu, o farmacie din Prahova trebuie să aibă acces la bazele de date din toate judeţele ca să poată elibera. (…) Dacă se implementează, atunci farmacia va elibera medicamentele indiferent de Casa de Asigurări cu care e în contact medicul”, a spus vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Răzvan Prisada.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate spun că ştiu de acestă problemă şi că ea există “de când este Casa”.
Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate, Augustus Costache spune că problema trebuia rezolvată la jumătatea anului trecut, dar a fost amânată din motive tehnice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica