vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adina Florea, propusă din nou la DNA

Ministrul Justiţiei a anunţat, duminică, că pe 27 decembrie îi va trimite preşedintelui documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a procurorului general şi că îi va trimite din nou actele şi pentru cei 5 procurori respinşi, printre aceştia aflându-se şi Adina Florea.

Întrebat dacă este vorba de aceleaşi cinci propuneri, ministrul Justiţiei a răspuns: „Sigur că da, arătându-i că nu e vorba de nelegalitate, cum mi-a scris”.

Întrebat dacă o trimite din nou pe Adina Florea, Toader a precizat: „Pe ceilalţi cinci, toţi. Arătându-i că nelegalitatea arătată de preşedinte nu a existat şi nu există”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 28 noiembrie, preşedintele anunţa că o respinge pe Adina Florea pentru conducerea DNA, dar şi pe Florena-Esther Sterschi, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; pe Elena Giorgiana Hosu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; pe Iuliana Nedelcu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pe Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Şeful statului a motivat respingerile precizând că nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite.

Politica