duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajați revoltați. Merg pe jos cinci kilometri pentru a ajunge la serviciu

Circa 20 de salariați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Dobriţa, din comuna Runcu, judeţul Gorj, merg pe jos până la serviciu cinci kilometri prin nămeți, pentru că drumurile nu sunt curățite de zăpadă.

Avem în preajma spitalului de Pneumoftiziologie două sate, Pârvuleşti şi Vălari, care nu au curent. Nu s-au deszăpezit drumurile. Nu s-a băgat nicio maşină, nu s-a făcut nimic. Şi mă doare, pentru că 20 de salariaţi sunt de acolo. Oamenii aceştia vin cinci kilometri pe jos şi vin, pur şi simplu, epuizaţi la serviciu. Fac o oră jumătate până la serviciu. Nu există niciun mijloc de transport. De sâmbătă, nu au nimic”, a explicat Ion Măruţă, liderul sindicatului „Sănătatea”.

Ajung obosiți la locul de muncă, iar seara, la plecare, povestea se repetă. Merg pe aceeași potecă 5 kilometri, prin zăpadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe mine mă deranjează că jumătate din salariaţii mei ajung epuizaţi la serviciu. Cum au venit şi azi (n.r. marţi). Au venit transpiraţi, uzi, vai de mama lor. Să ajungă cu o maşină, trebuie să ocolească 30 de kilometri. Nu e normal aşa ceva. Vai de ei că nu au curent de sâmbătă seara, nu au pâine, nu se poate ajunge la un magazin. Ei fac câte trei ore dus întors de la serviciu”, a adaugat Ion Măruţă.

Primarul din localitate nu a răspuns la telefon și nu a dat nicio explicație referitoare la drumurile impracticabile. Peste 2.400 de persoane din județul Gorj stau în beznă după problemele apărute din cauza vremii.

Politica