vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

ABA Jiu dă în judecată Grupul Feroviar Român, după accidentul de la Cârcea

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) Jiu sunt hotărâţi să dea în judecată Grupul Feroviar Român. Aceasta pentru că Grupul Feroviar Român refuză să achite factura pentru serviciile pe care ABA Jiu le-a prestat după accidentul feroviar de la Cârcea, din luna august, spun reprezentanţii ABA Jiu.
Atunci, un tren încărcat cu biodiesel a deraiat, vagoanele au căzut în râpă, iar lucrătorii ABA Jiu au lucrat mai multe zile pentru a strânge materialul scurs din vagoane.
Potrivit directorului ABA Jiu, Marin Tălău, conform legii, poluatorul este bun de plată.
„Am avut, anul acesta, două evenimente deosebite, cele două poluări, una pornită de pe Amaradia, produsă de OMV Petrom și cea de-a doua legată de accidentul de la Cârcea, cu locomotiva, poluare provocată pe un afluent al râului Preajba. Au fost evenimente și a trebuit să intervenim. Conform legislației în vigoare, poluatorul trebuie să plătească. Dacă cei de la OMV Petrom au înțeles și au plătit factura potrivit devizului, cu cei de la GFR avem mari probleme. O să ajungem în instanță cu ei. Este vorba de aproape trei miliarde de lei vechi. Este vorba despre munca salariaților, despre materialele consumate acolo. Dumnealor nu acceptă să plătească factura și de aceea vom trece la pasul următor, instanța”, a precizat Tălău.

Politica