sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Curtea de Apel Bucureşti respinge cererea de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya

Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia „Zaman România”, motivarea fiind aceea că nu sunt întrunite condiţiile pentru extrădarea lui Kamil Demirkaya.

Decizia a fost luată după aproximativ un sfert de oră de deliberări, având în vedere că şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se opune extrădării jurnalistului.

Pe numele lui Kamil Demirkaya a fost emis un mandat de extrădare de către autorităţile turce, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti l-au audiat, au decis să nu-l reţină şi au trimis solicitarea în instanţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 6 decembrie, la Curtea de Apel, Kamil Demirkaya a declarat că nu doreşte să fie extrădat în Turcia, deoarece Justiţia de acolo nu funcţionează, iar jurnaliştii şi cadrele didactice sunt „o ţintă”.

Ziaristul a anunţat că a cerut azil în România iar acuzaţiile care i se aduc de către autorităţile turce i se par „caraghioase”. El a explicat că, oficial, autorităţile din Turcia îl acuză de faptul că a avut pe telefon o aplicaţie (bylock), folosită de susţinătorii predicatorului Fethullah Gulen.

Ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani.

Politica