duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Leonardo DiCaprio, obligat să returneze un trofeu Oscar

Nu este vorba despre premiul Oscar primit de Leonardo DiCaprio în 2016, pentru rolul din „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, ci de cel cu care a fost recompensat Marlon Brando pentru interpretarea din filmul lansat în 1954 „Pe chei/ On the Waterfront”, de Elia Kazan.

Respectivul trofeu Oscar i-a fost făcut cadou lui DiCaprio de omul de afaceri Jho Low, din Malaysia, care l-a cumpărat la o licitaţie, pentru suma de 600.000 de dolari.

Se pare că  Low a fost pus sub acuzaţie pentru fraudă de mai multe miliarde de dolari printr-un fond de investiţii, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), înfiinţat în 2009 de premierul Najib Razak.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procuratura americană susţine că Red Granite Pictures, compania de producţie de film cofondată de fiul vitreg al premierului din Malaysia, a finanţat trei filme, în mod fraudulos, cu bani provenind de la 1MDB.

Printre cele trei filme se numără şi „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street”, cu Leonardo DiCaprio, regizat de Martin Scorsese şi nominalizat la cinci premii Oscar.

Leonardo DiCaprio a predat deja autorităţilor americane trofeul Oscar, precum şi o pictură de Pablo Picasso şi alte cadouri pe care i le-a oferit Low.

spot_img
spot_img

Politica