luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerii, duși la serviciu cu mașina de transport marfă

Au fost efectuate controale la Complexul Energetic Oltenia, privind transportul minerilor la locul de muncă. S-a constatat că minerii au fost transportaţi cu maşini omologate pentru marfă, dar şi cu maşini care nu aveau licenţă de transport. În raportul de control se arată că „Deşi autoutilitarele făceau parte din categoria destinată transportului de mărfuri şi nu din categoria aferentă transportului de persoane, acestea au fost folosite pentru transportul personalului S CEO SA în condiţii improprii din punct de vedere al confortului pentru transportul persoanelor, punând în pericol siguranţa acestora“ .

Raportul arată și că viața salariaților a fost pusă în pericol. „Starea de pericol creată pasagerilor prin transportul cu vehicule destinate transportului de mărfuri derivă din caracteristicile tehnice ale acestora, care nu respectă cerinţele în materie de siguranţa pasagerilor prevăzute în legislaţia naţională şi normele europene referitoare la transportul pasagerilor“.

În plus, transportul de persoane a fost realizat de operatori care nu aveau licență în acest sens. „Din analiza a trei contracte rezultă ca au fost acceptaţi prestatori fără licenţă de transport, contrar prevederilor din caietul de sarcini (…). Astfel, în opinia echipei de control, acceptarea unor operatori economici care nu deţin licenţă de transport reprezintă o încălcare de către autoritatea contractantă a propriei documentaţii de atribuire. De altfel, lipsa licenţei de transport a ofertantului câştigător, respectiv SC Dogerik Trans SRL, a fost reclamată de către ceilalţi participanţi la licitaţie, dar comisia de evaluare, cu încălcarea cerinţelor din caietul de sarcini, a dispus atribuirea contractului de prestări servicii acestui operator economic“, scrie în raportul Corpului de Control al Ministerului Energiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica