duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noul ministru al Tineretului şi Sportului și prima gafă: credea că votează Codul lui Hammurabi în Parlament

Senatorul Bogdan Matei, propunerea PSD pentru Ministerul Tineretului şi Sportului, nu a avut nevoie decât de câteva zile în Parlament pentru a se face de râs. „Ştiţi că există un pachet de legi al lui Hammurabi care nu a fost votat de Parlamentul anterior, ce veţi face când va veni proiectul de lege în Parlament?”, l-a întrebat reporterul, în încercarea de a testa dacă senatorul PSD a auzit sau nu de aceste documente istorice din perioada Antichităţii.   „Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, daţi-ne răgaz să studiem”, a fost replica noului ministru.

Şi la a doua întrebare, Matei nu a dat un răspuns prin care să arate că ştie e se întâmplă în Parlament:  „Ştiţi câte examene se dau în sesiunea parlamentară?”, l-a întrebat reporterul.  „Vom avea timp pentru orice studiu în parte”, a răspuns Matei.

Codul lui Hammurabi sau „Codex Hammurapi” este o culegere de legi antice din timpul regelui babilonian Hammurabi. Codul, scris în jurul anului 1760 î.Hr. Acesta cuprindea un Prolog, 282 de articole de lege şi un Epilog.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Constantin Bogdan Matei are 36 de ani, este senator la primul mandat, fiind primul pe lista PSD Vâlcea la alegerile din 2016. Este profesor de sport, fost adjunct al șefului Inspectoratului Școlar Vâlcea.

Politica