vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

„Ziua Informării Preventive”

Astăzi, marţi, 13 noiembrie 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, alături de toate celelalte inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară a desfăşurat activităţi specifice de informare preventivă, parte a unei campanii coordonate la nivel naţional de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Acţiunile au fost organizate în cadrul evenimentului generic denumit „Ziua Informării Preventive”, devenit deja o tradiţie în domeniul informării populaţiei cu privire la riscurile la care este expusă şi modul de comportare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Astfel, cadrele inspectoratului au participat la o serie de acţiuni menite să popularizeze în rândul cetăţenilor măsurile specifice de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

La Centrul comercial ELECTROPUTERE MALL din Craiova a fost organizat un punct de informare preventivă dedicat transmiterii către populaţie a mesajelor referitoare în special la măsurile de prevenire specifice sezonului rece. Totodată, în aceeaşi locaţie, cu sprijinul voluntarilor care activează în cadrul inspectoratului au fost organizate atât ateliere de prezentare, cât şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor medical de urgenţă, fiind arătate şi explicate procedurile specifice de resuscitare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivelul tuturor subunităţilor de intervenţie din judeţ, ziua de 13.11.2018 a fost declarată „Ziua Porţilor Deschise”, fiind aşteptaţi să ne viziteze toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, dar şi să vizualizeze tehnica de intervenţie pe care o utilizăm pentru îndeplinirea misiunilor ce revin instituţiei noastre.

Un alt gen de activităţi specifice desfăşurate l-a reprezentat organizarea unor lecţii deschise în cadrul unor unităţi de învăţământ preuniversitar, destinate educării preventive a copiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, dar şi desfăşurarea unor acţiuni comune împreună cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, în scopul distribuirii materialelor specifice de informare preventivă cu precădere în zone unde au fost identificate familii/comunităţi vulnerabile (familii cu mulţi copii, cu o situaţie financiară precară, cu probleme sociale, având părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi copii lăsaţi în îngrijire rudelor, familii care locuiesc în zone izolate, etc.).

Suntem conştienţi de faptul că informarea preventivă a populaţiei necesită un efort susţinut şi continuu pentru realizarea obiectivelor scontate, drept pentru care unitatea noastră îşi va asuma şi în viitor desfăşurarea acestor acţiuni. Mereu vom fi în mijlocul comunităţii pe care ne-am angajat să o protejăm şi să o salvăm!

Compartimentul Informare și Relații Publice – ISU DOLJ 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica