marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Decizie fără precedent! Nota de plată după atacul asupra lui Mihăilă!

După intrarea grosolană asupra lui Valentin Mihăilă, jucătorul lui Poli Iași, Laurențiu Rus, a aflat pedeapsa pe care trebuie să o ispășească.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a stabilit o sancțiune mamut pentru Laurențiu Rus după intrarea care l-a făcut groggy pe Valentin Mihăilă. Forul abilitat a decis o suspendare record de 9 etape și o amendă de 20.000 lei. În aceste condiții, în acest an calendaristic, Rus nu va mai evolua într-un meci oficial niciun minut.

Convins că va fi suspendat drastic de către Comisia de Disciplină după intrarea brutală la Mihăilă, gest prin care a pus în pericol sănătatea tânărului fotbalist al Craiovei, ba chiar viaţa, Rus a fost primul care le-a propus oficialilor clubului Politehnica rezilierea contractului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poli Iași va face apel la decizia forului de la București, iar apoi va analiza dacă se impune rezilierea contractului cu jucătorul. Cu două zile în urmă, Leonid Antohi, președintele ieșenilor declarase: „Este un gest incalificabil şi din păcate Rus nu este la prima abatere de acest fel. A mai scos din circuit doi jucători în trecut. Nu cred că el va mai continua la Poli Iaşi”.

Punct de vedere împărtășit de Horia Sabo, directorul general al lui Poli Iași: „Gestul lui Rus este reprobabil. Este în dezacord cu ceea ce cred eu despre fotbal, despre sport. Sigur, vor fi luate măsuri împotriva lui. Consecinţele le-am văzut. Vreau mai întâi să vorbesc cu mai multe persoane care se pricep la fotbal, care cunosc foarte bine fenomenul, pentru a-mi da seama dacă a existat intenţie sau nu. Dacă a existat intenţie, atunci va plăti pe măsură. Dar chiar dacă nu a fost intenţie, măsuri oricum vom lua”.

În minutul 10 al meciului Poli Iași – CSU Craiova 0-3, Laurențiu Rus l-a lovit cu mâna în gât pe Mihăilă, iar juniorul oltenilor s-a prăvălit inconștient pe gazon. Arbitrul l-a eliminat direct pe jucătorul moldovenilor.

Politica