vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljenii din satele învecinate comunei Secu s-au apucat să taie porcii

De teamă că vor rămâne fără porcii crescuţi cu trudă doljenii din localităţile învecinate satului Comănicea din comuna Secu, unde a fost confirmat un focar de pestă porcină au început să taie porcii.

Încă de miercuri dimineaţă locuitorii satelor Ciocane, Valea Fântânilor, Racovița, aparținând comunei Braloștița,  aflată „peste deal” de comuna Secu, au început la sacrificarea porcilor din gospodărie.

„De azi dimineață se taie porci la noi în sat. Și în Ciocane și în Racovița situația este aceeași. Am doi porci și am sunat copiii să vină să îi tăiem. Suntem la al doilea. Cu o lună mai devreme, dar nu riscăm să îi pierdem. Dacă apare și la noi?! Dacă or mai fi luat probe și vine vreo confirmare. Băgăm lăzile frigorifice în priză și ne luăm grija asta”, a spus un locuitor al satului Valea Fântânilor din comuna Braloștița.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, spune că nu este cazul ca oamenii să intre în panică şi că nu au mai fost prelevate probe din alte zone, că nu mai sunt suspiciuni.

„Nu este cazul să fie luate decizii de sacrificare a porcilor. Chiar nu trebuie să se recurgă la așa ceva. Între timp s-au mai liniștit și cei din Comănicea. Am stat de vorbă și oamenii au înțeles cum stau lucrurile”, a precizat Purcărescu.

Toţi porcii din satul Comănicea, comuna Secu, vor fi sacrificaţi de autorităţi de teama extinderii virusului pestei porcine şi vor fi îngropaţi în câmp.

Politica