sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

40 de milioane de lei pentru modernizarea „Spitalului Vechi” din Râmnicu Vâlcea

Finanţare de 40 de milioane de lei pentru Spitalul din Râmnicu Vâlcea, unde acum aproximativ 40 de ani s-a turnat filmul „Mere roşii”. Proiectul este derulat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Proiectul de reabilitare a „Spitalului Vechi”, cum este numit acest corp al clădirii spitaliceşti judeţene, urmăreşte renovarea, modernizarea şi dotarea cu mobilier specific a celor patru secţii care funcţionează aici: Oftalmologie, Psihiatrie 2, Psihiatrie infantilă şi cea de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.
Preşedintele CJ Vâlcea a declarat: „Am demarat recent demersurile pentru predarea amplasamentului către CNI şi mă bucur să aflu că proiectarea este deja pe SEAP. Se vor face investiţii majore, de peste 400 de miliarde de lei vechi. Se vor executa lucrări de consolidare, de reabilitare a şarpantei şi a învelitorii, lucrări de reabilitare şi recompartimentare interioară, inclusiv lucrări de refacere a instalaţiilor termice, sanitare şi electrice. Vor fi aduse şi instalaţii specifice pentru oxigen, vaccum, aer comprimat, instalaţii de ventilaţie şi alte aparate medicale necesare”.

Politica