marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piața de echipamente electronice recondiționate este în creștere

Piaţa locală de echipamente electronice recondiţionate (refurbished) va creşte în acest an cu peste 25% iar asta se datorează, în primul rând, preţului mai mic de achiziţie, în unele cazuri, cu până la jumătate faţă de echipamentele noi, dar şi a performanţelor pe care le au aceste echipamente, cu configuraţii apropiate celor de ultimă generaţie.

Conform studiului realizat de evoMAG, cele mai cumpărate produse din categoria de electronice recondiţionate sunt laptopurile, cu o pondere de 68% în vânzări, calculatoarele şi sistemele PC cu 20% pondere în vânzările de electronice refurbished, precum şi imprimantele şi multifuncţionalele, cu 10% pondere.

De exemplu, clienţii pot achiziţiona laptopuri recondiţionate de la 699 de lei, calculatoare refurbished la preţuri începând de la 269 de lei sau imprimante multifuncţionale refurbished (laser) mai ieftine cu 52%. Electronice refurbished accesibile la preţ vor putea fi cumpărate şi de Black Friday, produsele disponibile atunci la reduceri fiind însă diferite de cele de acum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Produsele refurbished sunt echipamente IT profesionale ce au fost utilizate în mediul de afaceri european şi care, prin diferite programe de leasing, se întorc la producător şi sunt vândute ulterior ca echipamente electronice recondiţionate.

Echipamentele electronice recondiţionate reprezintă o soluţie bună atât pentru firmele care vor să reducă din costuri, cât şi pentru cele care vor să investească în sisteme puţin mai vechi, dar care rulează foarte bine majoritatea aplicaţiilor noi.

Politica