sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Miere, brânză, legume și alte produse tradiționale românești, la o expoziție specială în Severin

Gurmanzii și nu numai sunt invitați azi în zona de promenadă Crișan din Severin să cumpere produse tradiționale românești începând de la brânză și alte produse lactate până la legume și miere de albine. Direcţia pentru Agricultură și Dezoltare Rurală Mehedinți organizează azi, miercuri, 10 octombrie, la Drobeta Turnu Severin, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti.
Ștefan Răceanu, directorul executiv al DADR Mehedinți a declarat că evenimentul care va avea loc în zona de promenadă Crișan va aduna în municipiu zeci de producători agricoli autohtoni şi are ca scop încurajarea consumului de produse agroalimentare şi tradiţionale autohtone. Producătorii vor aduce, spre vânzare, preparate din carne, produse de panificație și patiserie, brânzeturi și produse lactate.De asemenea, vizitatorii vor putea găsi la târg şi miere, polen, faguri, propolis, fructe şi legume proaspete sau procesate – dulceață, zacuscă, produse ecologice, băuturi alcoolice – vinuri, pălincă de mere, pere,
prune, vișinată, cidru şi bere.
Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti este marcată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie, fiind instituită prin legea 168/2017.

Politica