marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Coloana Infinitului la Casa Poporului. „Acest lucru este imposibil”

Visul lui Paul Stănescu de a avea Coloana Infinitului la București este declarat imposibil de viceprimarul din Târgu- Jiu, Adrian Tudor. Primăria Târgu-Jiu refuză să-și dea acordul pentru ca o replică a operei lui Brâncuși să fie copiată și ridicată în capitală.

Vicepremierul Paul Stănescu a spus că „Mi se pare chiar o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o Coloană a Infinitului, cred că ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo”. Însă, autorităților din municipiul Târgu-Jiu nu le surâde deloc ideea. De altfel, o organizaţie non-guvernamentală a venit deja cu această propunere către Primăria București.

La rândul lui, viceprimarul Adrian Tudor a explicat că acest lucru este imposibil. „Nu se va întâmpla aşa ceva. Am primit o adresă prin care ni se cerea un punct de vedere. Noi am răspuns ferm. Nu vom fi niciodată de acord ca lucrarea lui Brâncuşi să fie replicată în niciun alt oraş din ţară. Este o operă unică. Nu putem permite, în calitate de proprietari ai acestor sculpturi, ca acestea să fie clonate. În plus, faptul că este unică este un criteriu foarte important luat în calcul atunci când a fost depus dosarul pentru introducerea operei în patrimoniul mondial UNESCO”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rodion Gheorghiţă este sculptorul care a şi realizat proiectul prin care Coloana se doreşte a fi copiată în faţa Casei Poporului. „Am văzut că este un proiect să fie realizată o Coloană înaltă de 52 de metri, din inox. Cine ştie? Poate mâine, se trezeşte cineva să o reproducă din aur, că e mai strălucitor. Nu e posibil aşa ceva! A fost doar o declaraţie năstruşnică, poate mai mult din politeţe a domnului Stănescu. Noi nu vom fi de acord. Au mai fost încercări de acest gen şi în alte vremuri. De exemplu, la Petroşani, s-a dorit tot la fel turnarea unei Coloane, dar autorităţile au renunţat în final pentru că noi nu suntem de acord cu acest lucru”, potrivit Pandurul.

spot_img
spot_img

Politica