miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Program cu credite bancare pentru afaceriştii care vor să intre pe piaţa din America

Program pentru facilitarea intrării firmelor româneşti pe piaţa din America, prezentat în Craiova. Este vorba despre programul Smart Start USA, un program 100% privat şi cu buget de 500.000.000 dolari.

Programul a fost lansat, miercuri, la Universitatea din Craiova, de fostul ministru pentru afaceri, Ilan Laufer.
„Am făcut zeci de evenimente în toată ţara şi cu Comisia Europeană dar am doar trei demnitari cu care pot să merg oriunde şi nu mi-e teamă că va trebui să vorbesc eu în locul dânşilor ceea ce e un lucru foarte bun. Unul dintre ei este aici de faţă, domnul Harry Ilan Laufer. Ne-a ajutat foarte mult”, a declarat Radu Ghinea, directorul Agenției pentru IMM-uri, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Craiova organizator al evenimentului.
Directorul INCESA, Leonardo – Geo Mănescu, a afirmat la rândul său: „Universitatea din Craiova îşi doreşte să stimuleze antreprenoriatul, dezvoltă relaţii foarte puternice cu mediul de afaceri, iniţiativa este absolut extraordinară, trebuie să încercăm să ieşim din zona de confort şi noi cei care îi susţinem dar şi firmele şi să încerce să se internaţionalizeze un pic, pentru că dacă nu producem un brand propriu, valoare adăugată mare nu o să vedem sau o să ne-o colecteze altcineva”.
Programul prezentat la Craiova nu urmăreşte doar creditarea firmelor, a spus Ilan Laufer, ci şi îndrumarea afaceriştilor, precum şi oferirea de instruire antreprenorială.
„Este un program care are în principal menirea să stimuleze exportul şi internaţionalizarea companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piaţa Statelor Unite ale Americii. Este un program 100% privat şi care aduce la un loc foarte multe instituţii care nu au colaborat până acum într-un mod eficient sau nu au colaborat într-un mod în care să poată să exploateze un potenţial la adevărata lui valoare”.
Cu un buget total de 500 milioane de dolari, asigurat prin credite de la trei bănci partenere, proiectul vizează finanțarea și facilitarea accesului a cel puţin 10.000 de IMM-uri și antreprenori din România, anual, pe piața Statelor Unite ale Americii.
Smart Start USA este un program privat, care are ca scop „stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA şi facilitarea accesului IMM-urilor româneşti la piaţa din SUA”, potrivit reprezentanţilor programului.

Politica