miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tânără din Olt, la judecată după ce a încercat să mituiască un poliţist doljean

O tânără, de 32 ani, din judeţul Olt a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, fiind acuzată de dare de mită. Ea a încercat să dea şpagă un televizor, două telefoane mobile, dar şi băuturi alcoolice, unor poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj.
Aceştia l-au prins pe concubinul ei conducând un autoturism deşi nu avea permis de conducere. Mai mult, autoturismul avea numere false de înmatriculare.
„În fapt, în data de 13 septembrie 2019, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au prins în flagrant o tânără în vârstă de 32 ani, din județul Olt, în timp ce oferea bunuri în cuantum de aproximativ 1.000 euro (un televizor, două telefoane mobile şi băuturi alcoolice), precum şi o sumă de bani nespecificată, unui echipaj de poliţie rutieră, format din doi agenţi de poliție, pentru a nu i se întocmi dosar penal concubinului său.
Echipajul format din doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe o stradă din municipiul Craiova, un autoturism neînmatriculat şi cu numere false, condus de un bărbat care nu deţinea permis de conducere. Acesta a fost condus la sediul Biroului Poliţiei Rutiere, pentru constatarea infracţiunilor şi întocmirea dosarului penal.
În timpul întocmirii actelor de constatare, concubina bărbatului a promis agenţilor de poliţie, în sediul unității de poliție, diverse bunuri şi bani, pentru a nu i se întocmi dosar penal conducătorului auto. Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au anunţat şeful ierarhic şi au continuat să întocmească actele de constatare a infracţiunii. Fapta a fost sesizată la Direcția Generală Anticorupție în vederea organizării acțiunii de flagrant.
La scurt timp, femeia a fost prinsă în flagrant, imediat după ce a promis agenţilor de poliţie bunurile menționate, care au fost identificate în autoturismul indisponibilizat la sediul Biroului Poliţiei Rutiere”, arată Direcţia Generală Anticorupţie.
Ulterior, aceasta a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Ea a fost apoi plasată în arest preventiv, iar anchetatorii au anunţat că pe 28 septembrie au finalizat cercetările în cazul său.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a femeii pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Politica