sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ZORBAS a făcut ravagii în Grecia

Grecia a fost lovită de ciclonul Zorbas, cu ploi puternice şi mare agitată.  Autoritățile au emis cod roșu în mai multe regiuni. Vântul a bătut și cu 100 de kilometri pe oră și a format valuri care ajungeau până la 11 metri înălțime. Sâmbătă, Ciclon s-a mutat spre sud, afectând Peloponezul, Creta, Attica şi Evia de Est, precum şi o mare parte din Marea Egee şi, asta după ce furtuna Xenophon a afectat Grecia la începutul acestei săptămâni.

Ciclonul a lovit oraşul Methoni de pe litoral provocând haos pe plaja principală unde mai multe ambarcaţiuni au fost răsturnate. Methoni este o destinaţie turistică populară, renumită pentru castelul său veneţian, spălat de mare, lângă o frumoasă plajă de câţiva metri lungime.

Ministerul de externe de la Bucureşti a emis alertă de călătorie pentru Grecia şi anunţă că Serviciul de Meteorologie grec a actualizat atenţionarea de înrăutăţire a vremii pentru intervalul 29 – 30 septembrie 2018. Sunt prognozate ploi şi furtuni cu vânt în rafale ce vor ajunge până la 9-10 Beaufort (viteză de aproximativ 95 km/h cu valuri peste 10-12 m).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Serviciului de Meteorologie, pe 30 septembrie 2018 vor fi afectate Creta, Peloponez şi sudul Cicladelor.

sursa foto- captură Facebook

Politica