duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La ce întrebare trebuie să răspundă românii la referendumul pentru redefinirea familiei

Românii vor fi întrebaţi la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunţat după şedinţa de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

El a mai spus că nu se poate ”pronunţa” dacă întrebarea este lămuritoare pentru toţi alegătorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei, iar  imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă Monitorul Oficial, confecţionarea ştampilelor cu menţiunea votat va fi realizată de Monetăria Statului, iar confecţionarea timbrelor autocolante de Imprimeria Naţională.

Primul ministru a adăugat, la începutul şedinţei de Guvern de marţi că, pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să-şi exprime opţiunile cu privire la redefinirea familiei în Constituţia României, referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie 2018.

Tot Dăncilă a precizat că referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităţilor sexuale, ”aşa cum încearcă să speculeze unii”.

Politica