vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SUA. Proclamaţie cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a emis o proclamaţie de felicitare a României, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.
Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de reprezentanţa diplomatică românească la Washington, precizând că acesta este cel de-al zecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială.

În document este menţionată „prietenia adâncă şi de lungă durată” dintre România şi Statele Unite ale Americii, „construită în jurul aceloraşi valori democratice, legături istorice, şi a angajamentului comun pe calea asigurării securităţii transatlantice şi a prosperităţii reciproce”.
Conform comunicatului ambasadei, comunitatea româno-americană din statul Florida este una din cele mai numeroase comunităţi româneşti stabilite pe teritoriul SUA, ceea ce a condus la înfiinţarea mai multor instituţii, asociaţii şi organizaţii.

Produsul Intern Brut al Floridei situează economia statului pe locul patru în topul economiilor statelor americane. Florida s-a alăturat Statelor Unite ale Americii în 1845, devenind al 27-lea stat american, mai arată comunicatul ambasadei României la Washington.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Politica