vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Tinere pandur, sărută-ți trecutul şi îmbrățişează-ți viitorul”

Emoție, lacrimi şi zâmbete. Toate într-o singură zi. Ziua în care se redeschid porțile grădinițelor, şcolilor, liceelor, dar şi a colegiilor militare. Luni, 10 septembrie, curtea Colegiului Național Militar Tudor Vladimirescu din Craiova a fost plină de tineri panduri, părinți, cadre didactice şi oficialități.

Pe boboci îi aşteaptă de acum un nou drum, iar colonelul Ovidiu Plopan, comandantul Colegiului Militar Tudor Vladimirescu” din Craiova, a ținut să le adreseze un „bun venit în frumoasa familie a tinerilor panduri, bobocilor, celor 120 de inimi mari şi curajoase, ce poartă astăzi cu stângăcie, dar şi cu mândrie uniforma de colegiu național militar.”


Colonelul le-a transmis totodată şi un mesaj din partea unui fost coleg, Andrei Bărbuleț: „Cu drag, pentru voi, tineri panduri! Sărută-ți trecutul şi îmbrățişează-ți viitorul, nu da drumul şansei, profită de ea, prețuieşte orice lucru căci totul este în preț, gândeşte-te la viață ca la un prieten cu tine însuți, ca la o cursă la finalul căreia vei ieşi învingător!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colonelul îi îndeamnă pe tinerii „boboci” să aibă încredere în profesionalismul cadrelor didactice prin exemple clare ale reuşitei.
„La examenul de bacalaureat procentul de promovabilitate a fost de 100% cu media generală 8.90. Dovada pregătirii serioase a fost facută şi de unul dintre elevii noştrii, plutonierul Barbu Cornel, care a fost înmatriculat la Academia Forțelor Navale din SUA. Profesionalismul, seriozitatea şi abnegația muncii corpului profesoral au făcut ca în panoplia colegiului să fie acumulate 8 premii internaționale, 11 premii cu mențiuni naționale, alte 118 premii cu mențiuni la nivel local, județean şi regional”, le-a mai transmis colonelul.

Alături de panduri a fost locțiitorul șefului Statului Major General, general locotenent doctor Adrian Tonea, reprezentanți ai autorităților locale și județene, comandanți ai unităților militare din regiune și nu numai.

General de brigadă doctor Constantin Florea, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, le-a vorbit elevilor despre cunoaștere, emoții și responsabilitate.

Mă adresez dumneavoastră în această zi specială de septembrie în care, potrivit unei vechi tradiții, se redeschid porțile instituțiilor de învățământ preuniversitar. Acest moment, sub solemnitatea lui unică, trezeşte un amalgam de emoții în sufletele celor care-l împărtăşesc. Înseamnă pragul de început al unei noi călătorii spre cunoaştere. Pentru noi, persoanele adulte, momentul începerii şcolii este marcat de nostalgia amintirii. Nu cred să fie cineva care, indiferent de cât de mult timp s-ar fi scurs de la finalalizarea studiilor, să nu-şi aducă aminte chipul şi numele acelor dascăli speciali care le-au marcat devenirea şi le-au dat sensul drumului corect în viață. Folosesc acest minunat prilej pentru a reafirma preocuparea constantă şi susținută a Jandarmeriei Române de a asigura cu toată responsabilitatea climatul de linişte şi siguranță publică de care este nevoie pentru ca activitatea unităților şcolare să se desfăşoare în cele mai bune condiții, iar integritatea elevilor şi a personalului didactic să fie permanent protejată. Totodată țin să-mi exprim convingerea că şi în anul şcolar care abia începe colaborarea cu jandarmeria română şi instituțiile de învățământ, aflate în zona noastră de competență, se vor desfăşura cu aceeaşi seriozitate şi implicare”, a spus șeful Jandarmeriei Dolj.

Prezentă la manifestări, Monica Sună, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, a afirmat: „Începutul anului şcolar este vizibil mai ales din perspectiva primei zile în care în şcoli încep cursurile. Pentru dumneavoastră, dragi colegi, a vorbi despre un început înseamnă a vorbi despre un început de carieră, prima zi în care ați devenit profesori sau ați optat pentru a lucra în învățământ. Septembrie reprezintă debutul fiecărui an şcolar, ocazie cu care, la nivel personal, faceți o trecere în revistă a eforturilor pe care le-ați făcut, a rezultatelor pe care le-ați obținut cu elevii, a oportunităților pe care le-ați fructificat şi mai ales a speranțelor pe care le-ați avut privind recunoaşterea importanței muncii pe care o desfăşurați. Calitatea noastră de educatori este una care implică responsabilitate față de copilul sau adolescentul pe care trebuie să-l modelăm şi față de implinirea noastră profesională.”

Aici se pune accent pe excelență în educație”

La festivitatea de deschidere a noului an școlar care a avut loc la Colegiul Militar a luat parte și primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

„Mândria noastră de a avea în municipiul nostru un colegiu militar este cu atât mai mare cu cât istoria unității dumneavoastră are o vechime de peste 130 de ani, când regele Carol I a inaugurat aici, în Cetatea Băniei, prima școală a fiilor de militari. Considerat un laborator care preface minereurile sufletești ale elevului în metale de preț cu care națiunea își clădește valoarea ei istorică, liceul militar din Craiova și-a clădit, de-a lungul timpului, un înalt nivel academic. Iar mediile mari obținute de elevii dumneavoastră în acești doi ani, dar și exemplul absolventului care a fost admis la o Academie navală din Statele Unite ale Americii sunt suficiente motive de a ști că aici se pune accent pe excelență în educație.

Vreau sa vă felicit în numele meu și al instituției pe care o reprezint pentru rezultatele excepționale de anul acesta și să vă reamintesc că sunteți viitoarea generație de elită a orașului Craiova și nu numai„, le-a transmis primarul Craiovei, Mihail Genoiu, elevilor de la Colegiul Militar.

De aici, edilul a mers la Colegiul „Elena Cuza” din Craiova. Și pentru elevii de aici, primarul Mihail Genoiu a avut un mesaj de început de an școlar: Deschiderea anului școlar este unul dintre momentele speciale din viața fiecăruia dintre noi. Iar Craiova este printre puținele municipii din țară care se poate mândri cu mai multe instituții prestigioase de învățământ, a căror existență a depășit demult centenarul. Cum este și Colegiul Elena Cuza, despre care putem spune că face parte din tezaurul educației românești. La început de nou an școlar, vă asigurăm, în continuare, de susținerea Primăriei Craiova, atât din punct de vedere financiar, cât şi moral, prin încurajarea creşterii calităţii actului educational. Din partea instituţiei pe care o reprezint, există o preocupare permanentă pentru îmbunătățirea condiţiilor existente şi pentru oferirea unui climat modern, deschis inovației, preocupare care trebuie susţinută şi de spiritul gospodăresc şi grija pentru administrarea colegiului, de către dumneavoastră, elevi şi cadre didactice, deopotrivă.

Dragi elevi, dacă învăţaţi, daţi sens eforturilor părinţilor, dascălilor voștri, dar şi eforturilor noastre. Ne faceţi fericiţi, deveniţi voi înşivă Oameni. Veţi fi admiraţi şi respectaţi, indiferent unde vă vor purta pașii vieții”.

Politica