miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

68 de unități de învățământ, încă în procedura de autorizare

68 de unități de învățământ din județul Vâlcea încep anul școlar fără să dețină autorizație sanitară de funcționare. Conducerile acestor unități școlare au făcut însă demersuri pentru a fi autorizate, spune prefectul Florian Marin.

„Ca de fiecare dată, la început de an școlar, am solicitat o informare din partea Inspectoratului Școlar Vâlcea, a Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și a IPJ și IJJ Vâlcea, cu privire la măsurile luate de fiecare instituție pentru autorizarea unităților școlare din județ, potrivit competențelor legale ale fiecărei instituții.

Din discuțiile purtate, atât cu doamna inspector general Andra Bica cât și cu doamna director Lorena Mărgăritescu, a rezultat faptul că în perioada 01.09-14.09.2018, echipe mixte de inspectori de specialitate de la ISJ Vâlcea și DSP Vâlcea controlează toate unitățile școlare din județ, cu privire la îndeplinirea condițiilor igienico-sanitare

Policlinica Buna Vestire Craiova

La acest moment din totalul celor 418 unități școlare, au autorizație sanitară de funcționare 350, celelalte 68 fiind în procedura de autorizare.

De altfel un raport final va fi prezentat, de către conducerea celor două instituții, după data de 15.09.2018.

În cadrul întâlnirii inspectorul șef al ISU Vâlcea, domnul lt.col. Dan Pascaru, a precizat că un număr de 52 de unități școlare au necesitat autorizație pentru incendii, din acestea primind autorizare 29, iar pentru celelalte 23 există aviz de funcționare, urmând a fi autorizate”, a arătat prefectul de Vâlcea.

În plus, forțele de ordine din județ și-au repartizat unitățile școlare pe care le vor avea sub supraveghere, stabilind și un plan comun de măsuri pentru prevenirea incidentelor în școli.

Politica