marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Canal colector, groapă de gunoi pentru localnici

Canalul colector de pe strada Râului este folosit pe post de groapă de gunoi de localnici. Este vorba despre porțiunea rămasă necasetată, care aparține atât de Craiova, cât și de comuna Podari. Sute de kilograme de gunoaie sunt ridicate de aici zilnic de SC Salubritate Craiova, potrivit reprezentanților acesteia.

Operațiunea este una continuă, pentru că oamenii aruncă mereu diverse deșeuri în acest canal.

SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de colectare și transport a deșeurilor în municipiul Craiova, inclusiv a celor depozitate necontrolat pe domeniul public, intervine zilnic pentru salubrizarea malului stâng al porțiunii necasetate a canalului de pe strada Râului. Cantitatea de deșeuri de diverse tipuri, cu precădere resturi provenite din dezmembrarea mașinilor, deșeuri menajere și moloz, colectată zilnic din acest punct, este de 600 kilograme. Facem precizarea că malul drept al acestui canal nu aparține domeniului public al municipiului Craiova”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În încercarea de a-i determina pe localnici să nu-și mai arunce gunoiul aici, autoritățile locale au organizat o serie de acțiuni de supraveghere a zonei. A funcționat, însă doar pe moment.

Menționăm faptul că, în cursul acestui an, în locația amintită au fost organizate acțiuni de supraveghere derulate pe parcursul mai multor săptămâni, inclusiv în timpul nopții, atât prin intermediul Serviciului Corp Control, din cadrul societății noastre, cât și de către Poliția Locală a Municipiului Craiova sau în echipaje mixte. Pe durata acțiunilor de supraveghere, depunerile necontrolate pe domeniul public au încetat”, a mai afirmat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

Politica