vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Liderii de femei și tineret ai ALDE se instruiesc în școli de vară

Deputatul Ion Cupă, Vicepreședinte național ALDE: ”Decizia noastră de a investi politic masiv în tineri și în femei-lideri va avea un efect pozitiv asupra creșterii influenței și credibilității partidului nostru”

Lideri din toată țara ai OFLDE și TLDE- organizațiile de femei și tineret ale ALDE se află în sesiuni de pregătire politică în cadrul Școlilor de Vară organizate în acest an pe litoralul românesc.

Apropierea celor doi ani electorali foarte importanți pentru ALDE presupune o instruire de înalt nivel și pentru principalii lideri din organizațiile noastre de femei și tineret”- apreciază Anișoara Stănculescu-liderul OFLDE Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul Școlii de Vara a OFLDE doamnele din ALDE au participat la workshopuri de identitate politică liberală și de comunicare precum și la prelegeri despre democrația liberală și statul de drept. Lectorii au fost reprezentanți ai Institutului de Studii Liberale dar și lideri de top ai partidului- Președintele Călin Popescu Tăriceanu, europarlamentarul Norica Nicolai, senatorul Daniel Zamfir, deputatul Varujan Vosganian.

Tinerii lideri din ALDE (230 din toata țara) sunt de asemenea reuniți în cadrul unei Școli de Vară cu o agendă extrem de plină. Ei vor asista la seminarii organizate de ISL- ”Democrația și libertatea de asociere”, ”Libertatea de expresie și drepturile omului” unde lectori vor fi, printre alții, Dan Petre, președintele ISL și Renate Weber-europarlamentar ALDE.

De asemenea, vor participa la dezbateri politice împreuna cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, cu alți lideri ai partidului- Norica Nicolai-Europarlamentar și Președinte al Consiliului Național ALDE, Varujan VOSGANIAN- Vicepreședinte ALDE și Deputat ALDE, Teodor Meleșcanu- Vicepreședinte ALDE și Ministrul de Externe, Daniel Zamfir- Senator și Liderul de Grup ALDE în Senatul României, Grațiela Gavrilescu- Vicepreședinte ALDE, Viceprim-ministru și Ministru al Mediului, Daniel Chițoiu- Secretar General ALDE, Andrei Gerea- Vicepreședinte ALDE și Deputat ALDE, Anton Anton- Ministrul Energiei și Deputat ALDE, Ion Cupă- Vicepreședinte ALDE și Deputat ALDE, Marian Cucșa- Vicepreședinte ALDE și Deputat ALDE, Liliana Mincă- membru BPEx ALDE, Cristian Dima- membru BPEx ALDE, Ionel Petre- membru BPEx ALDE.

Vom discuta și între noi tinerii din ALDE despre unul dintre proiectele noastre majore intitulatRomânia construită de tineri”-a precizat Adrian Marinescu- liderul TLDE Dolj.

Proiectul România construită de tineri al tinerilor din ALDE vizează următoarele obiective:

  • asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului, în special prin intermediul structurilor neguvernamentale de tineret și pentru tineret;
  • sporirea gradului de participare a tinerilor la viața publică și încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităților individuale sau de grup;
  • sprijinirea și îndrumarea tinerilor în vederea participării active a acestora la viața economică, educațională și culturală a țării, indiferent de etnie, religie, statut social sau preferinţe politice.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica