duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oscar: o nouă categorie, dedicată celor mai populare filme

Pentru anul care vine se anunţă o serie de schimbări pentru gala premiilor Oscar. Astfel că, Academia de arte şi ştiinţe ale cinematografiei de la Hollywood a decis să mizeze pe o gală Oscar care să nu depăşească durata de trei ore și asta pentru că, se pare că a pierdut din audienţă în ultimii ani.

Pentru a se asigura că spectacolul nu va depăşi durata de trei ore s-a decis ca laureaţii la anumite categorii să fie anunţaţi în pauzele publicitare. Cele mai bune momente ale discursurilor lor vor fi difuzate într-o retransmisie.

Pe de altă parte, s-a decis ca ceremonia Oscarurilor din 2020 să aibă loc pe 9 februarie, în loc de 23 februarie cum fusese anunţat anterior.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă, schimbarea cea mai semnificativă este, fără îndoială, includerea unei noi categorii care va premia filmul cu cel mai mare succes de public. Deocamdată Academia nu a anunţat condiţiile ce trebuie întrunite pentru a face parte din această categorie, detaliile urmând să fie anunţate ulterior.

Astfel, instituţia garantează prezenţa la premiile Oscar a filmelor cele mai comerciale ale anului, un lucru inedit.

Pe de altă parte, Academia a extins anterior la maximum zece numărul producţiilor care candidează la Oscarul pentru cel mai bun film – tradiţional cinci – după ce a fost criticată pentru neincluderea lungmetrajului „The Dark Knight”, printre aspirantele din 2009.

Politica