marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai multe zile de sărbătoare pentru români

Parlamentarii au depus, în sesiunea trecută, peste 10 propuneri legislative pentru instituirea unor zile de sărbătoare în România, printre care Ziua gastronomiei şi a vinului românesc, Ziua Dăruirii, cea a meseriilor, dar şi un an întreg dedicat sărbătoririi cărţilor.

Astfel că, mai mulţi social democraţi au depus o propunere legislativă pentru instituirea „Zilei gastronomiei şi a vinului românesc” în ultima duminică a lunii octombrie.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 10 iulie, astfel că acum se află la Camera Deputaţilor pentru dezbateri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, parlamentarii vor şi sărbătorirea constructorilor. Aceştia au depus un proiect de lege prin care propun instituirea zilei de 14 septembrie ca „Ziua Naţională a Constructorului”.

O altă propunere legislativă este instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor. Iniţiativa este depusă la Senat de mai mulţi parlamentari liberali, care vor ca data de 25 noiembrie să fie proclamată Ziua Naţională a Meseriilor şi va fi celebrată ca zi de sărbătoare naţională, lucrătoare.

Tot parlamentarii sociali  propun instituirea zilei de 11 iunie „Ziua Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti”. Iniţiativa a fost adoptată de Senat şi se află acum la Camera Deputaţilor pentru dezbateri.

Nu în ultimul rând, parlamentarii propun instituirea anului 2019 drept Anul Cărţii în România.

Politica