joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severineanca Nițu a spart gheața la Europene

Legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin, Larisa Maria Nițu (72 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte pentru juniori, de la Roma.

 

În Capitala Italiei, severineanca și-a adjudecat prima sa medalie continentală, după ce, la edițiile anterioare, ratase podiumul la cadeți. La Roma, Nițu s-a mobilizat și a izbutit să urce pe treapta a treia a podiumului de premiere, după ce a învins-o în meciul decisiv pe Kamila Kulwicka, din Polonia, cu 3-2.

„Sunt foarte fericită pentru acest rezultat. Am fost 8 fete la categoria mea și am reușit să iau bronzul. Această medalie mă face să am mai multă încredere în mine și vreau să fiu pe podium și la Mondiale, care vor avea loc spre sfârșitul lunii viitoare, în Slovacia”, a declarat Nițu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fel de bucuros s-a arătat și antrenorul severinean Marin Dobrescu, aflat la cea de-a doua medalie continentală din acest an, după cea cucerită, în luna mai, la Europenele de cadeți, de eleva sa Roxana Capezan.

„Larisa avea mare nevoie de acest rezultat. Medalia a venit la fix. În fiecare an, se clasa pe locul 5 sau 7. De precizat că Nițu mai are un an de juniorat, iar în 2019 poate lua chiar aurul. Ne-am făcut datoria în acest an. În luna mai, Roxana Capezan luase și ea bronzul la Europenele de cadeți și va fi singura luptătoare care reprezintă România la Jocurile Olimpice pentru Tineret, care vor avea loc în luna octombrie, de la Buenos Aires”, a spus Dobrescu.

La Europenele de la Roma, lotul feminin al României a fost alcătuit doar din 3 sportive. Pe lângă Larisa Nițu (CSM Drobeta Turnu Severin),  în concurs au mai fost Ștefania Priceputu (50 kg) și Andreea Beatrice Ana (53 kg), ambele legitimate la CSA Steaua București. În timp ce craioveanca Priceputu, campioană europeană anul trecut, s-a clasat de-abia pe locul al V-lea, Ana a luat și ea medalia de bronz la Roma.

Politica