vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două din nouă! Scindare între jucători și fani: „Să nu ne mai înjure!”

Bancu și colegii săi au părăsit stadionul „Ion Oblemenco” într-un cor de huiduieli după o nouă prestație modestă. Pigliacelli și Mitriță au salvat un punct contra Botoșaniului.

18 puncte din 6 etape, calculau suporterii când au văzut adversarii din primele runde din Liga 1. Oltenii au obținut 2 din 9 posibile. Iar vineri întreaga familie alb-albastră ar trebui să se felicite pentru punctul obținut, având în vedere raportul șuturilor pe poartă: 10-2 în favoarea oaspeților de la Botoșani. Această statistică rece spune tot vis-a-vis de modul în care au stat lucrurile în teren. Gazdele au deschis scorul prin Fulop, care a profitat de o dezorganizare evidentă în apărarea olteană. Juniorul Mihăilă l-a fentat pe Chivulete și a obținut penalti, transformat de Mitriță, aceasta fiind prima reușită din stagiune pentru gruparea olteană. Mitriță a profitat apoi de o pasă genială a lui Mihăilă, a driblat portarul și CSU a intrat la cabine în avantaj. În actul secund însă, imediat după ce Miron a egalat, o singură echipă a existat pe teren: FC Botoșani. Fortuna le-a zâmbit oltenilor, care au reușit să câștige un punct acasă, contra moldovenilor.

Bancu: „Mergem la Leipzig cu moral zero!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce a părăsit terenul în apostrofările fanilor, Bancu a reacționat: Aşteptăm ca publicul să fie al 12-lea jucător, ca anul trecut, nu să ne înjure, aşa cum a făcut-o astăzi. Aşa nu ne ajută! Ne e greu şi nouă. Ne înjură, ne simţim inferiori pe propriul teren. Ar trebui să fie lângă noi şi la bine, şi la greu. Mergem la Leipzig cu moral zero. Ne gândim că ne bat acolo. Anul trecut am făcut ceva frumos aici, iar acum suntem la pământ. Dacă jucăm cum am jucat la Sepsi sau ca în a doua repriză de azi, mergem acolo şi ne dau cu terenul în cap cei de la Leipzig”.

Mitriță a fost, de asemenea, marcat că nu a putut ajuta mai mult echipa: Nu au fost atât de importante golurile mele. Am fost conduşi şi am revenit, dar ne-au egalat la o fază fixă. Am avut două meciuri în care nu prea am jucat. Ne-am dorit victoria după seria asta proastă, din păcate nu am reuşit să luăm cele trei puncte. Trebuia să facem un meci mai bun. Avem şansa noastră şi trebuie să mergem la Leipzig şi să dăm totul. Presiunea a fost pe jucătorii tineri. Mihăilă a făcut un joc bun. Sper să-i integrăm pe toți cât mai bine”.

Mangia rămâne impasibil

Mangia nu și-a schimbat discursul: Am jucat un meci diferit, în opinia mea. Am avut avantaj, am avut posibilitatea de a marca, dar, în acest moment, avem nevoie de mai multă încredere şi să muncim mai mult. Mă gândesc la echipă, nu la jucători în particular, iar într-un meci se fac mai multe greşeli. E normal, trebuie să continuăm să muncim şi sper ca echipa să joace din ce în ce mai bine. Îmi folosesc energia pentru a munci, încerc să fac tot ce e mai bun în fiecare zi şi nu mă gândesc la nimic altceva. Cred că am jucat cu cinci jucători under 21. Trebuie să-i evaluăm pe cei tineri, să vedem cine este pregătit să joace în prima echipă şi cine nu. Voi trage linie, voi analiza ce s-a întâmplat astăzi, iar mâine vom începe să muncim din nou. Mă gândesc la antrenamentul de mâine, nu la altceva, apoi la pregătirea următorului joc.

Oltenii au doar două puncte după trei etape, însă nu atât clasamentul e cel care dă frisoane, cât jocul echipei, care nu mai seamănă deloc cu cel din sezonul competițional precedent. Fanii sunt vehemenți pe facebook: „Să se înceapă curăţenia cu Marcel Popescu. Cea mai mare vină o are conducerea! Nu au adus la timp jucători şi nu ştiu să managerieze echipe. Nu are rost să ne amăgim că vom face vreo minune la Leipzig, putem doar să sperăm că nu o să luăm o grămadă de goluri.

CSU Craiova – Botoșani       2-2 (2-1)

Au marcat: Mitriță 20 (pen.), 34 / Fulop 11, Miron 54

CSU Craiova: Pigliacelli – Popa (67 Kelic), Gardoș, Tiago – Borța (67 Donkor), Mateiu, Cicâldău, Bancu –  Burlacu (77 Markovic), Mitriță, Mihăilă. Antrenor: Devis Mangia

Botoșani: Pap – Dumitraș, Burcă, Miron, Soiledis –Rodriguez, Oaidă – M. Roman I (62 Chitoșcă), Fulop (46 Ongenda), Golofca – M. Roman II (84 Enriko). Antrenor: Costel Enache

A arbitrat: Andrei Chivulete

 

Liga 1 – etapa 3

CSU Craiova        –        FC Botoșani         2-2

Astra Giurgiu       –        Sepsi 1-1

CFR Cluj    –        Concordia Chiajna         2-1

S-au disputat duminică (după închiderea ediției)

FC Hermannstadt –        Dunărea Călărași

FCSB          –        Poli Iași

Astăzi, ora 18:00

FC Viitorul –        Voluntari

Gaz Metan Mediaș         –        Dinamo București (ora 21:00)

Clasament

  1. FC Botoșani 3 1        2        0        5-3    5
  2. CFR Cluj 3 1        2        0        3-2    5
  3. Astra Giurgiu 3 1        2        0        3-2    5
  4. Dinamo București 2 1        1        0        5-4    4
  5. Gaz Metan Mediaș 2 1        1        0        3-2    4
  6. Dunărea Călărași 2 1        1        0        1-0    4
  7. Sepsi 3 1        1        1        2-2    4
  8. FC Hermannstadt 2 1        0        1        1-2    3
  9. Poli Iași 2 0        2        0        1-1    2
  10. CSU Craiova 3 0        2        1        2-3    2
  11. FCSB 2 0        1        1        3-4    1
  12. FC Voluntari 2 0        1        1        2-3    1
  13. FC Viitorul 2 0        1        1        1-2    1
  14. Concordia Chiajna 3 0        1        2        3-5    1

Politica